Son Dakika

Meral Akşener: Hükümeti hedef aldı verdi veriştirdi

Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Meclis'e sunulan sosyal medya düzenlemesine sert tepki gösterdi.

SİYASET 01.06.2022, 13:53
Meral Akşener: Hükümeti hedef aldı verdi veriştirdi

"Bu ülkede vatandaşı birbirine düşürme konusunda hiç kimse senin eline su dökemez Sayın Recep Tayyip Erdoğan" diyen Meral Akşener, Cumhurbaşkanı'nın çalışma ekibini de "tapınak şövalyeleri"ne benzetti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan'a dezenformasyon yasası ve ekonomi üzerinden yüklendi. "İktidarın, Meclis’imize getirdiği bu teklife göre; endişe, korku ve panik yaratacak haber yapanlar, 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Memlekette, endişeyi, korkuyu ve paniği, sizce en çok kim tetikliyor?” diye soran İyi Parti lideri Meral Akşener, “Mesela, ‘Camide içki içtiler’ diye yalan söyleyip, milleti kışkırtan kimdi Sayın Recep Tayyip Erdoğan. O zaman bu yasaya göre, önce kendisinin tutuklaması lazım.”

Önce yandaş medyanı ve beslediğin trol çiftliklerini dağıt

Recep Tayyip Erdoğan’a “Eğer yalan haber yasaksa, önce sabahtan akşama iftira atan, yalan söyleyen, yandaş kanallarını kapatacaksın. Bakıp, beslediğin trol çiftliklerini dağıtacaksın” diye seslenen Meral Akşener, “Bu aziz millet, senin demokrasiye ayar verme sevdandan da özgürlükleri her fırsatta çiğnemenden de bıktı, usandı. Sen önce, kendi diline hakim ol. Sen önce, kendi nefretini, kendi öfkeni dizginle. Sen önce, kendi kapının önünü temizle” sözleriyle sitem etti.

Hiç kimse senin eline su dökemez Sayın Recep Tayyip Erdoğan

Meral Akşener, “Yıllardır milletimizi birbirine düşürerek, ‘Sen o’cusun, sen bu’cusun’ diyerek kutuplaşmadan beslenen sen değil misin? Bu kanunu, geriye doğru işletsen, senin müebbet alman gerekiyor.

Çünkü bu ülkede vatandaşı birbirine düşürme konusunda hiç kimse senin eline su dökemez Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Bu kadar basit.”

10 maaşlı danışmanlarla bir hayat

Vatandaşla iki kelam bile edemeyen sayın Recep Tayyip Erdoğan dedi ki 'birileri aç kaldık diyor ya vicdansızlık yapma ne aç kalması aç kalan falan yok' aynen böyle dedi.

Bu sözler bu ülkenin Cumhurbaşkanına ait. En son geçinemeyen insanlarımıza 'şükürsüz' demişti şimdi de vicdansız olunmuş. Gerçekten ibretlik. Kimsesizlerin kimi olmak için gel 10 maaşlı danışmanlarla bir hayat sürdür gerçekten ibretlik.

Milletiyle bağını tamamen kopartmış bu arkadaşımız

Biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz. Semt pazarlarında ucuza  sebze alabilmek için akşamı bekleyen, halk ekmek kuyruklarına giren insanlarımız başka bir ülkede mi yaşıyor.

Sarayda oturan milletin halinden anlamıyor. Milletiyle bağını tamamen kopartmış bu arkadaşımız artık ülkesinde yaşananları bile bilmiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ayıptır günahtır. Böyle bir kibir olabilir mi? Hiç mi utanmıyorsun hiç mi vicdanın sızlamıyor. Bu neyin öfkesi neyin hırsı neyin inadı. Yazıklar olsun.

Sen ve maaş manyağı yaptığın, tapınak şövalyelerin

Senin varlığını reddettiğin açlığı, gel ben sana anlatayım. TÜİK’in verilerine göre 'bile' nisan ayında gıda fiyatları, bir önceki yıla göre, yüzde 89 arttı. Biliyorum.

Şimdi sen ve maaş manyağı yaptığın, tapınak şövalyelerin hep bir ağızdan, 'bütün dünyada enflasyon var' diyeceksiniz. Ona da cevap vereyim: Mesela, OECD’nin gıda enflasyonundaki sıralamasına bakalım.

Yüzde 90’lık gıda enflasyonuyla, birincilik bizde. Bizi kim takip ediyor?  Yüzde 62 ile iflası çekmiş Arjantin ve yüzde 26 ile Kolombiya.  Yani krizleriyle, enflasyonlarıyla ve ekonomi yönetimindeki istikrarlarıyla meşhur,  Güney Amerika ekonomilerini bile, geride bırakmışız, hatta fark atmışız.

'Aç kaldık' diyene, vicdansız diyorsun ya… TÜRK-İŞ’e göre 4 kişilik bir hanenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken gıda harcaması, geçen seneye göre yüzde 108 artmış.

Geçen sene, 2897 lira olan açlık sınırı, bu sene 6018 lira olmuş. Açlık sınırı toplam 3121 lira yükselmiş. Övünmeye doyamadığın, asgari ücret artışı ne kadar? 1427 lira… Yani açlık sınırındaki artışın, yarısı bile değil.

Şimdi söyle bakalım, bu durumda kim vicdansızmış Sayın Recep Tayyip Erdoğan? Söyle bakalım Bay Kriz, vicdansız kimmiş görüyor musun? Eserinle gurur duyuyor musun? Gördüğün rüyadan, artık uyan! Gerçeklerle artık yüzleş! O saraydan artık çık Sayın Recep Tayyip Erdoğan! Böyle devlet yönetilmez. Ayıptır, günahtır.

Hiç utanmadan zerre sıkılmadan

Beğenmedikleri her şeyi, suç haline getirmeye, yasaklamaya ve ortadan kaldırmaya bayılan Ak Parti iktidarı; şimdi de sosyal medyanın, ölüm fermanı sayılabilecek yeni bir kanun teklifiyle karşımıza çıktılar.

İktidara göre en önemli sorunumuz neymiş, biliyor musunuz? İnternette yayın yapan haber siteleri. Yanlış duymadınız. Arkadaşların öncelik sıralamasına bir bakar mısınız? Çözüm bekleyen onlarca sorunumuz varken, hiç utanmadan zerre sıkılmadan, meclise, sosyal medya kanun teklifi getirdiler.

Beğenmedikleri her şeyi, suç haline getirmeye, yasaklamaya ve ortadan kaldırmaya bayılan Ak Parti iktidarı, şimdi de sosyal medyanın, ölüm fermanı sayılabilecek yeni bir kanun teklifiyle karşımıza çıktılar.

Bu durumdan anlaşılıyor ki, bu arkadaşlara artık yandaş medya kanalları yetmiyor. Televizyonlara, sipariş yayın yaptırdıkları gibi, gazetelere sipariş manşet attırdıkları gibi, internet sitelerine sipariş haber yaptırmak istiyorlar.

Bu yasaya göre, önce kendisinin tutuklaması lazım

İktidarın, Meclis’imize getirdiği bu teklife göre; endişe, korku veya panik yaratacak haber yapanlar, 1 yıldan, 3 yıla kadar, hapisle cezalandırılacak. Bakın, burası çok önemli… ‘Endişe, korku ya da panik yaratanlar…’ Gelin bir düşünelim… Memlekette, endişeyi, korkuyu ve paniği, sizce en çok kim tetikliyor? Mesela, ‘Camide içki içtiler’ diye yalan söyleyip, milleti kışkırtan kimdi Sayın Recep Tayyip Erdoğan. O zaman bu yasaya göre, önce kendisinin tutuklaması lazım.

En azından Kabataş yalancılarını da tutuklaması lazım

Mesela Kabataş yalancılarını besleyip büyüten, onlara kol kanat geren kimdi? Yine kendisi. Bu durumda, en azından Kabataş yalancılarını da tutuklaması lazım. Hatta hazır eli değmişken, mesela terörist başının mektubunu çarşaf çarşaf yayınlayanları, terörist başının kendisi gibi terörist olan kardeşiyle, Kandil’de röportaj yaptıran, TRT yöneticilerini de tutuklaması gerekir. Mesela İstanbul seçimlerinde, 'hile var' diye, yalan haber yapanları da tutuklaması gerekir.

Önce yandaş kanalları kapat, SADAT'çıları tutukla

Şayet konumuz, endişe, korku ve panik yaratmak ise mesela dizinin dibinde örgütçülük oynayan, SADAT'çıları da tutuklaması gerekir. Mesela ‘Cumhurbaşkanına söz söyleyeni keserim’ diyen, ruh hastalarını da tutuklaması gerekir.

Mesela ‘15 Temmuz’un tadı damağımızda kaldı, apartmandaki götüreceklerimizin listesi hazır’ diyen provokatörleri de tutuklaması gerekir. Neymiş internetteki yalan haberleri durduracaklarmış.

Sarayın yandaş medyasında, bir tane doğru haber var mı? Yok. Sayın Recep Tayyip Erdoğan eğer yalan haber yasaksa, önce sabahtan akşama iftira atan, yalan söyleyen, yandaş kanallarını kapatacaksın. Bakıp, beslediğin trol çiftliklerini dağıtacaksın.

Eğer yalan haber yasaksa Merkez Bankası ve TÜİK Başkanını görevden al

Eğer yalan haber yasaksa, enflasyon tahminlerinin tamamı yanlış çıkan emir erin Merkez Bankası Başkanı’nı görevden alacaksın. Açıkladığı yalan yanlış enflasyon rakamlarıyla, milleti kandıran TÜİK Başkanı’nı hemen kapının önüne koyacaksın. Eğer yalan haber yasaksa, emeklilere ve asgari ücretlilere, 1 Mayıs tarihini göstererek zam umudu dağıtan, Çalışma Bakanı’nın affını isteyeceksin.

Sen önce, kendi diline hakim ol; sen önce kendi nefretini dizginle

Bak Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu aziz millet, senin demokrasiye ayar verme sevdandan da özgürlükleri her fırsatta çiğnemenden de bıktı, usandı. Sen önce, kendi diline hakim ol. Sen önce, kendi nefretini, kendi öfkeni dizginle. Sen önce, kendi kapının önünü temizle. İllaki bir ayar vermek istiyorsan, önce kendi çevreni hizaya getir.  

Bu kanunu geriye doğru işletsen senin müebbet alman gerekiyor

Yıllardır milletimizi birbirine düşürerek, ‘Sen o’cusun, sen bu’cusun’ diyerek kutuplaşmadan beslenen sen değil misin? Bu kanunu, geriye doğru işletsen, senin müebbet alman gerekiyor. Çünkü bu ülkede vatandaşı birbirine düşürme konusunda hiç kimse, senin eline su dökemez Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Bu kadar basit.

Siz yalana sığındıkça, biz de sizi gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz

Tabii ki, buradaki amaç çok başka… Bu kanunla ülkemizde yaşanan sorunları dile getirenleri, Ekonominin kötü gidişatına dikkat çekenleri, milletimizin gerçeklerini konuşanları, sığınmacıdan seçmen devşirme projesine karşı duranları susturmak istiyorlar.

Siz yalana sığındıkça, biz de sizi gerçeklerle yüzleştirmeye devam edeceğiz. Siz milletin sesini kıstıkça, biz aziz milletimizin sesini duyurmaya devam edeceğiz.

Siz George Orwell romanlarına öykündükçe, biz demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Siz hürriyetin karşısında durdukça, biz de inatla, ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!’ demeye devam edeceğiz!

Bir de uzaya gideceklermiş… Eyvah, uzay yandı

Evet, bir de başımıza uzay macerası çıktı. Yeryüzündeki her şeyi hallettiler, bir de uzaya gideceklermiş… Eyvaah. Uzayda maden ararlar mı? Acaba oralarda orman var mı? Ormanı yakarlar mı? Beşli çeteye arsa yaparlar mı? Orada da imar değişiklikleri yaparlar mı? Orada inşaat yaparlar mı? Eyvah eyvah uzay yandı. Yandı ki ne yadı.

Döviz kuru uzaya çıktı, enflasyon uzaya çıktı, gıda fiyatları uzaya çıktı

Aslında bu, ülkemiz için hayırlı bir gelişme. Ama Ak Parti iktidarı gibi beceriksizliği adeta kurumsallaştırmış bir kadronun elinde, uzay yolculuğunun nasıl olacağını varın siz düşünün… Buradan iktidara sesleniyorum: Siz hiç yorulmayın.

Uzaya giden, gitti. Mesela döviz kuru uzaya çıktı. Mesela, enflasyon uzaya çıktı. Mesela, gıda fiyatları uzaya çıktı. Hatta Mars’ı geçti, Jüpiter’e varmak üzere… Siz onların peşinden astronot göndereceğinize, seçim tarihini açıklayın da millet sizi uzaya mı gönderiyor, evinize mi gönderiyor, nereye gönderiyor tüm gerçekliğiyle bir görün.

Atatürk ve İnönü’ye iki ayyaş diyenler, Allah’ın sopası yok

Peki biz bu hâle nasıl geldik? KPSS’den 92 puan alanı eleyen, yerine 58 puan alanın, Ak Partili dayısı olduğu için atandığı mülakat sistemiyle geldik. Atatürk ve İsmet İnönü’ye iki ayyaş diyenler yahu Allah’ın sopası yok siz kınadığınız her şeyi bugün birebir yapıyorsunuz.

Onları kınarken meğerse onlara imreniyormuş bunlar. Meğerse 100 sene, 80 sene öncesine imreniyormuş bunlar. O günün şartların, demokrasinin d’sinin anılmadığı dönemin şartlarında demokrasiye yolculuk başlatanları, demek ki bizim başımıza bu demokrasiyi bela ettiniz diye kızıyorlarmış Biz anlamadık.

Hiç merak etmeyin, çok az kaldı

Onlar, kurumsal hafızamızı yok etmeyi cumhuriyet değerlerimizi hiçe saymayı, devlet geleneğimizi yıpratmayı seçtiler. Hürriyeti değil, istibdatı seçtiler. Koltuk sevdası uğruna, bilerek ve isteyerek, Türkiye’yi uçurumun kenarına getirdiler.

İşte tam olarak bu sebeple biz de 6 siyasi parti olarak önce partilerimiz bünyesinde sonrasında genel başkan yardımcılarımız aracılığıyla birlikte çalıştık. ‘Koltuk İttifakı’ ortaklarının aksine farklılıklarımıza saygı duyarak, milletimizin ve memleketimizin ihtiyaçlarına odaklanarak, makulün kaybolduğu bir ortamda, ortak aklı ve istişare kültürünü çalıştırarak, 28 Şubat 2022’de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmamızı tamamlayıp Genel Başkanlar olarak imzaladık.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem nedir?

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem; “Ben yönetirim” yerine, “biz yöneteceğiz” diyen, “Ben bilirim” yerine, “makulde buluşacağız” diyen, “Ben başaracağım” yerine “el ele başaracağız” diyen, “Ben kazanacağım” yerine “milletimiz kazanacak” diyen bir sistemdir.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem; Tek adam sistemini ortadan kaldırıp, zamanın ruhuna uygun bir bakış açısıyla; Cumhurbaşkanı’nı; Fark gözetmeksizin, tüm insanlarımızı temsil edecek şekilde, herkesin garantörü bir Cumhurbaşkanı olarak konumlandıran bir sistemdir.  

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem; Cumhuriyet değerlerimizin üzerine inşa edilen, Demokrasiyi içselleştiren, Hukukun üstün, yargının adil, Meclisin de  yetkili, yetkili olduğu bir sistemdir.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem; şimdiye kadar, içi boşaltılan her kurumu onaracak, kurumsal devlet hafızasını yeniden canlandıracak, her alanda liyakati esas alacak bir sistemdir.

Ez cümle; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Türkiye’ye yakışacak, büyük Türk milletine yaraşacak, milletçe hak ettiğimiz, güçlü, zengin ve mutlu Türkiye’nin kapısını açacak yegâne sistemdir. Hiç merak etmeyin, çok az kaldı."

Yorumlar (0)
15
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 33 55
4. Başakşehir 34 52
5. Beşiktaş 34 51
6. Kasımpasa 34 49
7. Alanyaspor 34 48
8. Sivasspor 34 48
9. Rizespor 33 48
10. Antalyaspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Kayserispor 34 40
13. Samsunspor 34 39
14. Ankaragücü 33 37
15. Konyaspor 34 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 34 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 34 30
20. İstanbulspor 34 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 32 72
2. Göztepe 32 66
3. Sakaryaspor 32 57
4. Kocaelispor 32 55
5. Ahlatçı Çorum FK 32 55
6. Bodrumspor 32 53
7. Boluspor 32 50
8. Bandırmaspor 32 47
9. Gençlerbirliği 32 47
10. Erzurumspor 32 44
11. Keçiörengücü 32 39
12. Manisa FK 32 37
13. Ümraniye 32 37
14. Şanlıurfaspor 32 34
15. Tuzlaspor 32 34
16. Adanaspor 32 33
17. Altay 32 15
18. Giresunspor 32 7
Takımlar O P
1. Arsenal 35 80
2. M.City 34 79
3. Liverpool 35 75
4. Aston Villa 35 67
5. Tottenham 33 60
6. M. United 34 54
7. Newcastle 34 53
8. West Ham United 35 49
9. Chelsea 33 48
10. Bournemouth 35 48
11. Wolves 35 46
12. Brighton 34 44
13. Fulham 35 43
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 35 36
16. Brentford 35 35
17. Nottingham Forest 35 26
18. Luton Town 35 25
19. Burnley 35 24
20. Sheffield United 35 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Girona 33 71
3. Barcelona 32 70
4. Atletico Madrid 33 64
5. Athletic Bilbao 33 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Getafe 33 43
10. Villarreal 32 42
11. Osasuna 33 39
12. Deportivo Alaves 33 38
13. Sevilla 32 37
14. Las Palmas 33 37
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 33 32
17. Celta Vigo 33 31
18. Cadiz 33 26
19. Granada 33 21
20. Almeria 33 14