Penturk Haber
2013-12-18 04:01:08

Ülkücü Hareket Türk Milleti'nin Göz bebeğidir

Hasan ÇELİK

18 Aralık 2013, 04:01

 İnsanlar üzerinde yaptığımız değerlendirmelerde Ülkücü Hareket'e bilinenden daha farklı anlamlar yüklendiğini görüyoruz..

Ülkücü Harekete tarihi düşmanlıkları olan Ülkücülere yaşam hakkı tanımayan kişiler ve yahutta gruplar bile Ülkücüleri diğer fikirlere mensup insanlardan daha farklı yerde konumlandırırlar..

Ülkücü Hareketin mensupları olarak bizler Ülkücü Hareket'i aşağı yukarı aynı ölçülerde yorumlayıp değerlendirebiliriz esas önemli olan bu hareketin içinde olmayan insanların bu hareket için ne düşündüğüdür burdan yola çıkarsak Ülkücü Hareket toplumun büyük bir bölümü tarafından müspet olumlu düşüncelerle yorumlanmaktadır.

Vatandaşa Ülkücü kimdir diye sorulduğunda taraflı tarafsız alacağımız cevap Ülkücü namazında niyazında olan Vatanını Milletini seven bu doğrultuda gerekirse canını bile feda edecek kişidir bundan ötürüdürki toplumun değerlerine uymayan bir tutum veya davranış Ülkücü hasletleriyle bilinen insanlar tarafından yapıldığında hemen ayıplanır tavır alınır..bununla ilgili bir kaç örnek vermek istiyorum..

-1999 seçimleriyle meclise giren MHP'nin yaşadıkları esasında bir tez konusudur.İmralı canisi Apo'nun idamının gerçekleşmesi MHP'nin bütün isteklerine rağmen olmadı o döneme baktığımızda mecliste olan olmayan bütün partiler apo'nun idam olmaması için kampanya başlattılar yazılı ve görsel basında buna katkıda bulundu ve nihayetinde Mhp'nin bütün çabasına rağmen idam gerçekleşmedi..

Mecliste yapılan oylamada bu dönem Akp'de milletvekili olan bir çok ismin bulunmasına rağmen üstelik idamı Akp'nin kaldırmasına rağmen bu kara propagandanında etkisiyle hiç bir kabahati olmamasına rağmen idamı sanki MHP gerçekleştirmemiş gibi bütün suç idamı toptan kaldıran Akp'ye değilde günahsız MHP'ye kaldı..

Çünkü vatandaş Mhp'yi ülkenin sigortası görüyor ve çok farklı yüksek manalar yüklüyor.. -Trabzon'da Sümela Manastırı Trabzon'un Fatih tarafından fethedildiği 15 Ağustos günü kanunlar çiğnenerek ayine açıldı fakat toplumun büyük bir bölümü bu hususta yorum yapmadı çünkü Akp'ye bunu yakıştırıyordu..Akp bunu yapabilirdi Vatandaşa göre..


-Van'da 1.Dünya Savaşı yıllarında Ermeni Çeteleri tarafından Akdamar adasına götürülen Türk kadınlarına tecavüz edildi bunun üzerine Türk kadınlar namuslarıı kendi canlarına kıydı işte tamda bu kıyımın yapıldığı Akdamar Adası'nda Akdamar kilisesi Akp tarafından tadilat yapılarak onarıldı ve heryerden görülecek boyutta büyük bir Haç dikildi kiliseye..Halk bunada ses çıkarmadı çünkü bu aşağılık haysiyetsiz tutumu Akp'den bekliyordu..

-Kıbrıs'ın Annan Planı ile Rumlara peşkeş çekilmesine,Azerbaycan'ı küstürmeyi göze alıp Ermenistan'la sınırları açmak adına protokollerin imzalanmasına ,Süleymaniye'de başımıza çuval geçirilmesine bile ses çıkarmadı halk çünkü Akp'den bi gayri milli davranışları bekliyordu..

-Herkesin gözü önünde çalıp çırpan kendi zenginlerini oluşturan,Yüce dinimizi siyasetlerine oyuncak eden insanların dini duygularını sömüren insanları yardımlara muhtaç hale getiren iş yerine paket veren insanları ötekileştiren kendinden olmayana yaşama hakkı vermeyen ve hapishaneyle korkutan yaşam alanlarını kısıtlayan Akp'ye beklenenden çok az tepki var çünkü halk Akp'nin bunları yapabileceğini biliyor..

Şimdi soruyorum yukarıda bahsi geçen davranışları yada izlenen siyaseti ortaya konan politikayı Ülkücü Hareket'in mensupları yapsaydı Halk tarafından nasıl karşılanırdı ?
Cevabı yine ben vereyim tası tarağı toplatıp bizi sürgün ederlerdi ne dinsizliğimiz kalırdı.Ne Vatan hainliğimiz..

Çünkü halk Ülkücü Hareket'e farklı bir misyon biçti, eğilip bükülemez bir Ülkücü..

Ülkücü Hareket Türk Milleti'nin gözbebeğidir zor kazanıldı bu kıymetler kolay kaybetmeyede niyetimiz yok..

Hasan ÇELİK
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.