Penturk Haber
2015-01-14 15:36:16

MHP'nin Güçlü Kadın Kolları

14 Ocak 2015, 15:36

 Bugün sizlerle paylaşacağım resim, ilçe kongrelerinin dışarıya yansımaları değil, kadın çalışmalarının topluma ve siyaset arenasına kazandırdıkları olacaktır. 

Geçtiğimiz hafta MHP Trabzon Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen, “Siyasette ve MHP’de Kadının Yeri-Önemi, Ülke ve Yerel Sorunlar ve de Propaganda Yöntemleri" başlıklı toplantıya, konuşmacı olarak katıldım. Öncelikle bu etkinliği hazırlayan MHP Vakfıkebir Kadın Kolları Başkanlığı görevi dışında, Sivil Toplum Örgütlerinde çalışan ve bunun yanında proje koordinatörlüğü de yapan Emine Şaffak hanımı yürekten kutluyorum… 

Emine Hanım, benimde çok önemsediğim bir konu olan“parti kadın kolları, sivil toplum örgütleri ve sosyal projelerde de çalışması gerekir” tezini hayata geçirmiş. Bu çalışmasıyla da, kadınları ortak paydalar etrafında kenetlemeyi başarmış. 

İçlerine dâhil olduğunuz zaman görüyorsunuz ki, bu kenetlenme aralarındaki dayanışmayı artırmış, sayıları ise daha da bereketlenmiş... Oluşturdukları bu sinerji ile aynı yapı içinde bulunan kadınların, ilçelerine ve ülkelerine olan duyarlılıkları artırmış, tabi bu da onları daha etkin çalışmalara sevk etmiştir. 

Kadınlarımızın mağdur, yoksul, kimsesiz insanlara ulaşmak, onlara maddi-manevi destek olmak ve tekrar hayata kazandırmak adına ortaya koydukları özverili çalışmaları takdire ve takibe değer... 

Emine Hanım, “gözlerinin içine bakarak, insanlara umut veriyoruz. Onlarda bize inanıyor ve güveniyor” diyor.Kısacası kadınlar, kaybolmaya yüz tutmuş toplumsal değerlerimizi yeniden hayata geçiriyor. Dolayısıyla kadınlarımız kazanıyor, Vakfıkebir ve ülkemize de kazandırıyor. 

Karadeniz kadını artık sadece sırtladıkları yükleriyle ve çalışkanlıklarıyla değil, üstlendikleri toplum önderliği misyonu ile geniş kesimlerin övgülerine mazhar oluyorlar. 

Onların siyasetle tanışmaları ve akabinde doğru yerde durmaları, eş-dost ya da yanlı TV’ler sayesinde olmuyor. Çünkü onların bilgilendikleri, fikir alışverişinde bulundukları, her türlü sorunları masaya yatırarak en doğru çözümleri ürettikleri bir çatıları, MHP Kadın Kolları var... 

Onların, Batının “Küresel Tek Yapı” amacıyla ortaya koyduğu sözde aydınlanma projelerine karşılık, (Müslüman Türk kimliği ile) Anadolu sadeliğinde ve bu bilinçle ürettikleri çözümleri ve kadına dair projeleri var. Geldikleri noktada ise istekleri, 'sosyal, çalışma ve siyaset' olmak üzere, hayatın her alanında, erkeklerle eşit fırsatlara sahip olmaktır. Kısacası kadın, seçmek kadar seçilmek, yönetilmek kadar yönetmek, toplumda ve ülkesinde sözü ve hizmetiyle var olmak istiyor. 

Kadın tarihtir, kadın köydür, kadın kenttir, kadın millettir. Kadın toplumun aynasıdır. Yoksulluğu, yalnızlığı, çıkmazları Türkiye resmini yansıtır. Bu resimde MHP kadını, "sisteme teslim olmayan, üreten, her haliyle aydın, inançlı, idealist, milli düşünen ve mücadelesinde de milli olan bir Anadolu kadın resmini ortaya koymaktadır". 

MHP kadını, kendini geliştirmeye, görünür kılmaya çalışırken, Genel Merkezi'nden yerel siyasetçilerine kadar MHP camiasına düşen; kadınlarına olan güvenlerini tazelemeleri, onları güçlendirmek için her alanda desteklerini göstermeleri, kısacası, sözde değil, özde olacak şekilde onları var etmeleridir. 

Son söz kadınlarımızın; MHP KADINLARIYLA KAZANACAKTIR! YETER Kİ BU GERÇEĞE YÜREKTEN İNANIN!

Yorumlar (1)

THEO 9 Yıl Önce

si̇z önce i̇lçe başkaninin hanimini alkolden kurtarin

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.