Penturk Haber
2013-03-11 04:26:01

SONUN BAŞLANGICI!

11 Mart 2013, 04:26

 Mesclis'ten yansıyan siyasetimizin manzarası uzlaşma , artık "sonun başlangıcı"noktasına geldiğini gösteriyor. Tüm lideler neredeyse küskün bir haldedir.

Haftalık gurup aslında iktidarın halkı platformu olması gerekirken, bu tablonun muhalefete "had bildirme" arenasına dönüşmesi uzlaşmayı uzlaşmazlığa sürükleyen en önemli sebeptir.

.***

Ankara-İmralı arasında sürdürülen " " başlıklı görüşme trafiği kavramları o kadar eğip bükmüş olacak ki, kavramları düzeltmek artık güçleşiyor.

İmralı canisini günlük siyasete eden bu tartışan her kimseyi oyunbozan olarak niteleme gafletine düşen AKP ve BDP aslında PKK'yı siyasallaştırdıklarını fark edememektedir.

Ankara-İmralı arasında yaşanan görüşme trafiği toplumu ikiye bölen tehlikeler içerirken neler olduğu konusunda çeşitli tahminler ve olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir.

Bu görüşmelerin içeriğinin bu kadar merak edilmesi karşısında yaklaşım bekleyen halkımızın bu taleplerine iktidarın "biz ne diyorsak o" kaldı ki, Erdoğan'ın Kürt sorununu çözme konusunda "sonu ne olur ise olsun"diyerek "gerekirse baldıran zehiri bile içebileceğini" söyleyebilmesi meseleyi daha düşündürü yapmaktadır.

Böyle bir tablo karşısında dünyanın hiç bir yerinde muhalefeti ve halkı bilği mahrumu bırakan, hemde demokrasiye inanan hiç bir iktidar modeli yoktur.

***

Bu nasıl bir hukuk ve demokrasi anlayışı gerçekten merak konusudur. Meclise halkın oyu ile seçilmiş gelmiş milletvekillerine bilği vermemek, muhalif partilere "ya bizim dediğimizi yaparsınız", yoksa "oyun bozan" ilan edilirsiniz yaklaşımı demokrasi ayıbıdır..

İktidar partisi bu hassas süreçte neler olduğunu açıklamak zorundadır. İmralı tutanaklarında yazanlar doğru mudur?

Doğru ise bu yaklaşımlara karşı çıkan herkes suçlu mu ilan edilecektir?

***

Dün AKP İktidarının sözcüleri muhalefet partilerine söylemedik söz bırakmazken, eleştirisel her çıkışı"oyunbozanlık" olarak niteleme yanlışına düşmüştür...

MHP gurubundan çıkan yanıt gecikmeyip, Erdoğan'ın kapıldığı panikle söylediği eleştiriler, Bahçeli den, "biz Milliyetçi Hareketiz, zikzak çizenlerden, patinaj yapanlardan, kötülüğün çukuruna, karambolun kucağına, kimliksizliğin uçurumuna düşenlerden ve yaşarken siyasi ceset haline gelenlerden hamd olsun olmadık, asla da olmayacağız." Sözleri AKP ile MHP arasında kimya farklılığını gösteren en ciddi yanıt olmuştur.

***

Ne diyelim, umarım uzlaşma kültür sonun başlangıcında değildir, siyasetimiz de ne yaptığını biliyordur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.