Penturk Haber
2012-10-22 04:58:30

Unutulan Gerçek Türk Birliği

22 Ekim 2012, 04:58

 Evet, Avrupa Birliği kapılarında sürünenlerin, Küresel güçlerin taşeronu olmaya çalışanların unuttuğu bir gerçektir bu.
 Başkaları yaptığında güzel sözlerle süslenen ancak biz denemeye kalktığımızda ırkçılıkla suçlandığımız hazin bir öyküdür Türk Birliği.
Turancılığın vatan hainliği olduğu o günleri hiç unutmadık biz, bugün de onca zaman geçmesine rağmen bir arpa boyu yol alamamanın acısını da unutmadık. Hep dilimizdeydi aslında 
Rehber Kur’an Hedef Turan” diyorduk.
Ama kimseye anlatamadık derdimizi. 

Bir kez daha dilimin döndüğünce anlatabilmek için kaleme aldım bu yazıyı.

En basit şekliyle hem de…

İnsanoğlunun tabiatında birlik ve bir arada durma olguları hep var olmuştur ve var da olacaktır. Günümüz dünyasında da çeşitli ülkeler güçlerini birleştirmekte ve dünyaya karşı tek bir vücut olduklarını sergilemekten geri kalmamaktadır. 

Bugün dünyada süper güç olarak algılan ülkeler bu güçlerini hep birlikteliklerinden almışlardır. Örneğin İngiliz imparatorluğuna karşı verilen ve kazanılan bağımsızlık savaşından sadece 13 yıl sonra 1789 da 13 İngiliz sömürge eyaleti aralarında anlaşarak Amerika Birleşik Devletlerini kurmuşlardır.1945 yılında ise 7 ülkeyle kurulan Arap birliğinin bugün 23 üye ülkesi var. 

Ama en acısı bizlere bakarak ne biliyor musunuz?

Soyları, dilleri ve de kültürleri dahi birbirinden ayrı olan, mezhep farklılıkları yüzünden yıllarca savaşan 6 kurucu ülkenin oluşturduğu Avrupa birliği ise bugün dünyada siyasi ve ekonomik alanda sözü geçer bir konuma gelmiştir. Bu üstünlüğü de birliktelikle bulmuştur. Afrika ülkeleri bile yaşanan onca acılara ve imkânsızlıklara rağmen 2002 yılında 53 üye ülkenin katılımıyla kendi birlikteliklerini kurmuşlardır.
Ya bizler?

Soyumuzun, tarihimizin, dilimizin ve kültürümüzün bir olduğu bağımsız ve Özerk Türk toplulukları. Biz neden bir araya gelemiyoruz. Niye bizler birlikteliği kültürümüze yabancı olan toplumlarda arıyoruz. 
Türk Dünyasının birlikteliğine gönül vermiş olan insanların artık boş sözleri bırakıp bu birliktelik için gerçekçi çalışmalar yapmaları gerekmektedir. Bizlerin kurduğumuz hayallerde bile kendimizi değil bizim insanlarımızı düşünmemiz gerekmektedir. Böyle bir fedakarlığı da ancak bizim gibi tarihi şanla, şerefle dolu bir milletin bugünkü temsilcileri gerçekleştirebilir.
Türk Birliği unutulan değil her gün hakkıyla hatırlanan bir gerçek olmalıdır.

Ne güzel diyor Atsız
Zafer, ümit kaynağının bir çeşmesidir, Zafer birçok gönüllerin birleşmesidir. Eyy Gönülleri birleşenler selam sizlere, Uzaklarda dertleşenler selam sizlere… Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar, Bir gün olur, Tarih sizi elbet alkışlar…

Türk Birliğinin gerçekleştiği o günlerde Tarihin bizi alkışlaması ümidiyle…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.