Penturk Haber
2013-05-20 01:56:19

Devlet Bey (Bir Lider'in Portresi)

20 Mayıs 2013, 01:56

 Hayata yön veren, fikirleriyle milyonları arkasından yürüten nadir insanlar vardır. Bu insanlar, tarihin seyrini de değiştirmişlerdir. Başbuğ Alparslan Türkeş bu isimlerden biridir. Fikirleriyle milyonları arkasından yürütmüştür. Ve bu fikir bayrağını hiç korkmadan devralıp yürüyen Türkmen Beyimiz Dr. Devlet Bahçeli de milyonları arkasına alıp bu davaya and içen birisidir.
Size bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Hangi görüşte olursa olsun herkesin bu kitabı okuması ve evinin kütüphanesinde bulundurması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü birini anlayabilmek için hayatını, yaptıklarını, hakkında yapılan olumlu - olumsuz eleştirileri bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Osmaniye'nin tozlu yollarından Ankara'ya yürüyen Türkmen Beyi'nin efsanesidir bu. Hayatı boyunca kendisine çizdiği bir yolu vardır. Bu yolda rakamları vardır:
1 ve 0 
Bu rakamlar Türkmen Beyimizin hayatında bir dönüm noktası olmuştur. Kişiliğini, başarısını ve tecrübelerini hep bu rakamlarla ifade etmiştir. 
Bu kitap, “Devlet Bey”, Dr. Devlet Bahçeli'nin tam anlamıyla bir portresi niteliğindedir. Bilinen ve bilinmeyen yönleriyle Türkmen Beyi’ni anlatmaktadırBurak Kılıçaslan'ı şahsi olarak tanımasam dawww.haberiniz.com.tr sitesindeki yazılarıyla kendisini takip etmekteyim. Bu kitabını da büyük bir heyecanla okudum. Bir lideri tarafsız bir gözle yazabilmek gerçekten çok zordur. Yazarımız Kılıçaslan, bunu başarılı bir şekilde kaleme dökmüştür. Her bir cümleyi itinayla seçerek yazdığı ve büyük bir araştırma yaparak ortaya koyduğu eserinde kendisini göstermektedir.
Kitabın diğer bir boyutu ve hoş tarafı da fotoğraf kareleriyle bir bütün oluşturmasıdır. Her bir karede romanın birer sayfası bulunmaktadır.İlk fotoğrafta, Devlet Bey, hayatın nice çilesini çekmiş bir dedemle oturup sohbet ederken görülür, son fotoğrafta da samimiyetin ve içtenliğin bir arada olduğu bir karede görülür. Kitabın her bir sayfasında kaleme alınanlar Türkmen Beyimizin hayat öyküsüdür. Yaşadıkları bir bir anlatılmıştır. Bu yaşadıkları zaten yetim kalan davamızı sahiplenmesine yetmiştir. Öksüz bırakmamıştır davamızı...
Kitabı okurken bir kez daha Devlet Bahçeli'yi daha iyi anladım. Neden bu davayı bırakıp gitmediğini, gitmemesi gerektiğini. Sizler de okuduğunuzda eminim aynı şeyleri düşüneceksiniz. 
Yazarımız, Burak Kılıçaslan'a buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kitap sayesinde Dr. Devlet Bahçeli'nin hayatını bilmeyenler, söylediklerini takip etmeyenler ve köşe yazılarında onun hakkında kaleme alınanları okumayanlara büyük bir rehber olacağı kanısındayım. Ve yazarımızın, bu kitap gibi nice kitapları da bizlerle kavuşturacağına inanıyorum.

Kaleminize, gönlünüze, emeğinize sağlık...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.