Penturk Haber
2016-03-24 12:04:34

BİR DÜNYA SAVAŞI BÖYLE ÇIKAR

24 Mart 2016, 12:04

 Herkes her şeyin farkında. Her gün hepimiz kendi aramızda konuşup bu gidişin iyi bir gidiş olmadığını konuşuyoruz. Büyük bir savaş kapıda diyoruz. Peki nasıl geldik bu duruma.

Aslında her şey 11 Eylül saldırılarıyla başladı. 11 Eylül günü evinde saldırıya uğrayan ve ağır darbe yiyen ABD hırsını önce Afganistan’dan sonra Irak’tan çıkardı.

Bu duruma özenen Rusya kendi bölgesinde ki hakimiyetini kuvvetlendirmek için bu durumu fırsat bilip önce Çeçenistan’da yerini sağlamlaştırdı. Sonra ABD’nin bölgede ki ayağı olan Gürcistan’ı dümdüz etti. Rusya süreç içerisinde Kırım’ı ilhak ettikten sonra Ukrayna’nın Rus nüfusunun yoğun yaşadığı yerlerde bir iç savaş çıkarttı. Şimdi buraları bölmek için uğraşıyor.

ABD’nin Irak’tan çıkmasından sonra oluşan iç savaş ortamı ülkeyi mezhep savaşlarına itti.

Sonra Arap baharı denilen şey ortaya çıktı. Sırasıyla Arap dünyasının bilinen diktatörleri devrildi. Tunus’ta Muhammed Buazizi’nin kendini yakmasıyla başlayan süreçte Zeynel Abidin Bin Ali Libya lideri Kaddafi ve Mısır’da Hüsnü Mübarek devrildi. Mısır’da iktidara gelen Müslüman Kardeşler ve liderleri Mursi’de ordu darbesiyle yıkıldı.

Arap baharı Suriye’ye sıçradı. Suriye’de çıkan iç savaşta Esad devrik liderlerden daha dayanıklı çıktı ve direnmeye başladı.

Irak’ta ki mezhep savaşında “asabi çocuklar” Musul’u ele geçirdi ve Ortadoğu coğrafyasında yeni bir sayfa açıldı.

“Asabi Çocuklar” Suriye’de de topa girdi ve IŞİD’i ilan etti. Irak ve Suriye arasında ki sınırı fiilen ortadan kaldırdı.

Suriye’de Esad’ın yardımına Rusya ve İran yetişti. Askeri ve mali desteklerle Esad ayakta tutuldu. IŞİD’in eylemleri Türkiye, Avrupa, Mısır başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine sıçradı.

IŞİD’le mücadele için önce ABD ve koalisyon güçleri sonra Türkiye Suriye’yi bombalamaya dahil oldu. Rusya’da Esad’a yardım için Suriye’de oyuna çok hızlı girdi.

Fransa’da tek bir gecede IŞİD yaptığı saldırılarla Paris’i kan gölüne çevirdi ve 100’den fazla insanı öldürdü.

Türkiye, Rusya’nın savaş uçağını düşürdü. İngiltere, Fransa ve Almanya’da Suriye savaşına dahil oldu.

Geldiğimiz noktada bütün ülkeler bölgeye silah yığınağı yapıp kendilerine göre taktiksel pozisyon alıyor.

Şimdi tek eksik 3. Dünya savaşını başlatacak bir bahane ve onu uygulayacak bir deli. Gerisi zaten kendi kendisine işleyecek.

Bana göre en büyük sorun şu. O deli kim olursa olsun bu işten en büyük zararı ülkemiz görecek.

Allah korusun ne diyeyim.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.