Penturk Haber
2015-12-27 15:43:49

2 Kasım Sabahı

27 Aralık 2015, 15:43

 TARIK BALYALI – 2 Kasım sabahı seçim sonuçlarını kendimce değerlendirdiğimde şöyle bir sonuca vardım.
7 Haziran seçimlerinde seçmen AKP’ye, sen biraz fazla şımardın yanlış işler yapıyorsun, şöyle biraz kenarda bekle mesajı verdi. Muhalefete de çok konuşup duruyordunuz şimdi sıra sizde, aranızda konuşup anlaşın ve bir koalisyon kurun, aranızda kuramıyorsanız bile en azından biriniz AKP’yle koalisyon yaparak hükümeti kurun memlekete huzur gelsin dedi.
Peki 1 Kasım günü seçmen hangi mesajı verdi.
Eyyy Muhalefet,
“Ben size aranızda anlaşarak hükümeti kurun dedim, siz bir meclis başkanını bile seçemediniz. Ne kendi aranızda ne de AKP’yle anlaşıp bir hükümet kuramadınız. Her şeyi elinize yüzünüze bulaştırdınız. Size verdiğim oyu da desteği de geri çekiyorum. Tekrar geldiğim yere dönüyorum” dedi.
Seçimin bence seçmenin verdiği mesaj açısından özeti budur.
Şimdi bir sürü insan efendim yok öyle oldu yok böyle oldu diyecektir. Cumhurbaşkanı şöyle yaptı, hükümet vatandaşa çok baskı yaptı, Terör patladı, vatandaşta da korku dağları sardı gibi onlarca şey söylenerek yenilgiye kılıf uydurulmaya çalışılacaktır. Bütün bunlarda haklılık payı elbette var.
Ancak bence böyle bir sonuç sadece bunlarla yorumlanamaz. Çünkü memleketi yönetmeye talipsen bütün bunları görecek, analiz edecek ve önlemini alacaksın. Yapamıyorsan da kenarda oturmaya devam
edeceksin.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.