Penturk Haber
2015-07-26 00:44:44

SELMA AKAY’DAN SERGİ ŞOV

26 Temmuz 2015, 00:44

 Öğretmen Selma Akay Ortaokulu, “Yıl Sonu Sergisini” açtı.

 

 1 Haziran 2015 Pazartesi günü okul bahçesinde hazırlanan sergide: Türkçe, Görsel Sanatlar, Teknoloji Tasarım, Matematik ve Ana sınıfı Projeleri yer aldı. Türkçe, Görsel Sanatlar, Teknoloji Tasarım, Matematik ve Ana sınıfı öğretmenleri rehberliğinde yüzlerce öğrencinin görev aldığı sergi: öğretmen, öğrenci ve velilerin beğenisine sunuldu.

 

Sergiye; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bahtiyar ÇAKMAK, Nurullah Sakin GÜZEL, Çevre okul müdürlerinden Tayfun DOĞAN YURT, Fatih ÖZKAYA, Hasan ÜNSOY ve Osman ATEŞ ile RAM Müdürü Esra Betül ERGÜL, öğretmen, öğrenci ve yüzlerce veli katıldı. Katılımcıların, büyük bir ilgi ve dikkat ve hayranlıkla gezdiği sergide proje sahibi öğrenciler, misafirlere projeleri hakkında bilgi verdi.

 

Sergiyi Okul Müdürü Alper AYDIN, açtı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Müdür AYDIN, sergi ve proje çalışmalarında görev alan Görsel Sanatlar Öğretmenleri Özlem BİTİRİR, Selin AKBULUT, Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Özlem İNGEÇ TOPAL, İlkay BÜLBÜL, Zeynep METE ve Matematik Öğretmeni Afife DEMİR ile Anasınıfı Öğretmeni Gülistan DÖRTYAMAN ve Filiz ŞENTÜRK DOĞAN başta olmak üzere tüm öğretmen, öğrenci, veli ve okul aile birliği mensuplarına teşekkür etti

 

Bir birinden güzel yüzlerce projenin yer aldığı sergide: Türkçe alanında: bir kitap, Görsel Sanatlar alanında: yüzlerce resim, Teknoloji Tasarım alanında: onlarca proje, Matematik alanında: matematiksel işlem kolaylıkları, Ana sınıfı alanında: onlarca el işi çalışması yer aldı. Yüzlerce eser arasından birkaçı şunlar.

 

Türkçe Alanında

 

“Ben Hem Okur, Hem Yazarım, İşte Bu da Benim Kitabım” adlı proje. Projede: Türkçe öğretmenleri Zümrüt ODABAŞI ve Bilgehan BİLGE rehberliğinde, 25 öğrenci “Sehr-i İstanbul” adlı bir kitap hazırlayıp, yayınlamışlar. A5 boyutunda, renkli, 42 sayfalık kitap bin baskı yapmış.

 

Teknoloji Tasarım Alanında

Esma nur SARICI, projesini çamaşırları kurutmanın zor olduğu kış ayları için tasarlanmış. Yıkanan çamaşırları kurutan, ısıtıcılı çamaşır kurutmalığı, ev hanımlarının eli kolu olmaya aday gibi gözüküyor.

 

Cem YENİHAYAT’ın, tasarladığı torbalı sebze soyacağı; sebzeleri soyarken sebze kabuklarının bir torbaya toplanması esasına dayanıyor. Zaman tasarruf yapan soyma makinesi, mutfak tezgâhın temiz kalmasını sağlıyor.

 

Yasin ARSLAN’ın, mikserli tenceresi çorba severlere hitap ediyor. Çorba pişirirken uzun süre çorbayı karıştırmanın zorluğunu ortadan kaldıranın tasarıda: tencere içindeki minik bir parça çorbayı kendi kendine karıştırıyor.

 

Elif BEYTEKİN’in, projesinde ise: yere dökülen saç kıllarını toplayan elektronik bir alet. Berberlerin eli ayağı olmaya aday alet, velilerden tam not almış.

 

 7. Sınıf öğrencilerinin ortaklaşa yaptıkları, robotlar, atık malzemelerden yapılmış. Evin bir köşesinde unutulan yüzlerce parçayı bir araya getiren öğrenciler, onlarca robota adeta hayat vermişler. 

 

Görsel Sanatlar Alanında

Yüzlerce yağlıboya ve pastel boya çalışmasının yer aldığı görsel sanatlar bölümünde: farklı materyaller üzerine yapılan resimler var. Küçük duralitler üzerine yapılan resimler, bir araya getirilerek büyük panolar oluşturmuşlar. “Parçadan bütüne” giden öğrenciler, bireyin topluma etkisini anlatmışlar. Sıcak renkleri ile dikkati çeken resimler, serginin en güzel köşesinde yer almış.

 

Ana Sınıfı Alanında

Minik öğrencilerin el işi eserleri ile dolu olan köşede: el becerileri göz alıcı renklerle bütünleşmiş.

 

Hemen her öğrencinin bir eserle yer aldığı, bir birinden güzel yüzlerce projenin yer aldığı, sergiyi yüzlerce veli gezdi. Misafirlerini ikramla karşılayan öğrenciler, günü kamera ve fotoğraf çekimleri ile ölümsüzleştirdiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.