Penturk Haber
2022-11-12 13:29:53

KRİZANTEM

Elmas KAMA

elmaskama61@gmail.com 12 Kasım 2022, 13:29

BİR ÇİÇEĞİN BOLLUĞUNA İNANIR MISINIZ? 

İNANIN !

Krizantemin bilinen diğer adı ile kasımpatıdır. Yunan dilinde altın çiçek diye tanımlanan krizantem çiçeğinin her rengi ayrı bir anlam ifade eder. Beyaz krizantem çiçeği, bolluğu temsil eden çiçek olarak ifade edilir. Çin’de uzun ömür ve dayanıklılığın simgesi olan krizantem çiçeğinin açması pirinç şarabı içirerek kutlanılırmış. Bkz. Çin simgeleri sözlüğü. Krizantem yani kasımpatı, sonbahar aylarına renk katan ender çiçeklerin başında gelir. Kasımpatı diye isimlendirilmesinin sebebi birçok çiçeğin çoktan solduğu ya da öldüğü bu ayda, aniden açmasıyla görülmesindendir. Kuruyan yerlerinin makas yardımıyla kesince daha da bollaşarak gelişim gösterir. 

Sonbaharın son ayı olan Kasım ayı da bir krizantem çiçeği gibi bolluğu ve bereketi temsil eden 8 enerjisiyle, bizleri etkisi altına alacaktır. 8 sayısı bolluğun, bereketin ve sonsuzluğun sembolünü, yeniden başlamayı, yeniden yaratmayı simgeler. Karmaşık olan hayat yolunda dengeyi bulma çabası da sekizin imtihanıdır. Dengeyi kurduğunuz sürece sınavı da kolay verilir. Aynı zamanda da bolluk, bereket ve refahın sayısıdır. İlerlemek, sorumluluk almak alçak gönüllülük bu sayının enerjisidir.

 Maddi ve manevi dünyayı dengeleyen 8 enerjisiyle beraber Kasım ayı aynı zamanda 11. Aydır. Bu özelliği ile de madde aleminde ikili bir titreşime sahiptir. Kasım ayının bu enerji akışıyla önceliğiniz, ‘ben ve benim kararlarım’ olacak. İlerlemek, yaratıcı yanınızı eyleme geçirmek, güç, otorite savaşları, finans, para gündemleri ile beraberinde bireysel anlamda da ilişkilerde denge ve uyum içinde ilerlemek gerektiğini öğretecek. Arzu ve hayal ettiklerine odaklanarak gerçekleştirmek için çalışan vizyon sahibi kişiler, elde etme yetenekleri sayesinde ilerledikleri yolda kolayca hedefe varabilecekler.

 Kasım aşk ve bereketin ayı. Bu ayın güzel enerjisinden yararlanarak hem maddesel dünyada yatırımlarınızı gözden geçirebilir hem de maneviyata gönlünüzü açabilirsiniz. Ekim ayındaki özüne dönüşten sonra orada edinmiş olduğunuz kazanımlarla artık dünya konularında başarı yakalama zamanına geçiş yapabilirsiniz. Kariyer alanında gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ek olarak empati, ikna, arabulucu enerjisine de hâkim olan bu ayda, önemli olan içinizdeki arzunun hırsa dönüşmeden yıkıcı, kırıcı hep ben diyerek diğer insanları göz ardı etmeden ilerlemelisiniz. Ne kadar yapıcı olursanız ne kadar ihtiyacı olanlara el uzatırsanız o kadar güzellik sizi bulacaktır. Tüm evrende hepimiz için sınırsız ve sonsuz kaynaklarla bereket mevcuttur. Yeter ki istemeyi ve almayı bilelim.

 Bireysel anlamda hangi sorumlulukları yerine getirdiniz hangilerini es geçtiniz, bunları tekrardan gündeme alıp harekete geçme eyleme dökme dönemine giderken bir taraftan da aile yuva ev gibi alanlarda titiz ve sorgulayıcı olacaksınız. Birtakım gerçeklerin gün yüzüne çıkması gibi muhtemel olaylar gündeminizde olabilir. Daha derinlere dalacağınız Kasım ayında, kendiniz ile ilgili eğitimler, başarılı olmak, güçlü ve adil olmak, kendine güvenerek sorumluluklarını üzerine almak mümkün. Kariyer hayatında yeni başlangıçlar yapmak isteyenler için dikkatli adımlar ile hedefinize ilerlerken tamamen yeni bir düzen kurmak söz konusu olabilir. Dikkat etmeniz gereken alanlar, yeni iş fırsatları karşınıza çıkabilir ama 2- 3 kere inceleyip başlamak da faydalı olacaktır. İstemsizce bazı bitişler söz konusu, bu sonlanmaların hayrınıza olduğunu bilmeniz, olana razı gelmeniz, karanlıkta kalan üstünü örttüğünüz duygularınızı fark ederek şifalanmaya kendinizi açmanız önemli. Kendinizi şifalanmaya açarken alma verme dengesine dikkat ederek diğerlerinin duygularını da önemseyerek dengede kalmaya çaba gösterilmesi gerekir. 

Bu ay doğruluk, dürüstlük ve hakimiyetiyle, güçsüzü ezmeden dengede kalarak bütüne hizmet etmenizi hatırlatacaktır. Her alanda otorite figürleriyle güç savaşlarını ortaya koyabileceği bu ay fazla öfkeden uzak durmaya çalışılmalı. Tutkulu, belki saplantılı, krizli, kıskançlıklar ile dolu ilişkiler

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.