Penturk Haber
2012-12-03 03:48:33

Doğruluk, Siyaset ve Vatan Borcu !

Sinan GÖRGÜN

sinan_gorgun@hotmail.com 03 Aralık 2012, 03:48

Yoldan geçen ilk kişiyi çevirin. Tahsilli-cahil, yaşlı-genç, kadın-erkek ayırımı gözetmeden sorun. "SİYASET VE SİYASETÇİ DENİLİNCE AKLINIZA NE GELİYOR?". Yoldan çevirdiğiniz ilk kişinin ve ondan sonra takibeden diğerlerinin cevabının sanki sözleşmiş gibi aynı olduğunu göreceksiniz.
  Ne yazık ki alacağınız bu cevap; utandırıcı, kaygılandırıcı ve binlerce yıllık maziye sahip bu asil milletin geleceği açısından ürküntü vericidir.

Modern toplumda, özellikle de siyasette yalanın yaygın olarak başvurulan bir yöntem haline geldiği söylenebilir. 
Siyaset hayatında, siyaset işini üstlenen insanların gerek kendi aralarında gerekse, halkla ilişkilerinde yalanın sosyal ve siyasal işlevlerinin bulunduğundan bahsedilebilir.

Dikkatli bir bakış, insanların, toplumun farklı inanç, düşünce, yaşam tarzına mensup olan kişi ve grupların siyasetten şikâyet konuları arasında yalanın ilk başta görülmektedir.

Siyasetin güzel veya iyi ahlakla ilişkisinin önemi düşünüldüğünde siyasetin doğru yapılması, siyaset kurumunun yalandan arındırılması, yalanla anılmaması ve siyaset yapanların da yalana başvurmamalarının, toplumda işlerin iyi ve sağlıklı yürümesi için hayati derecede önemi haiz olduğu anlaşılacaktır.

Siyasetin “Küçük Yalanları”
diye de bir şey yok,
Siyaset kurumu o kadar yozlaşmıştır ki siyaset ve siyasetçi için Yalan+Rüşvet vs konular neredeyse özdeşleşmiştir.
Tabi durum böyle iken, insanların siyaset ten uzaklaşması mı gerekir?

Neredeyse ilkokul müfredatına “ Siyaset Kavramının” girmesini yıllardır savunan biri olarak,

Tabi ki hayır, diyorum.

Bilgisiz, kültürsüz, yeteneksiz, devlet ve millet geleneğini anlamamış, milli hasletlerimiz ve milli gücümüzü yeterince tanıma bilincine erişememiş bir takım insanların siyasi partilere çöreklenmeleri bugünkü kötü olarak değerlendirilen 'siyasi ahlâk ve imaj' sorunlarının ana merkezini oluşturmaktadır.

Doğru, ahlaklı, dürüst ve eğitim, yeterli olgunluk gibi evrelerin tamamlamış bireylerin muhakkak siyasetle iştigal olması içinde bulunduğumuz süreç dikkate alındığın da bir “Vatan Vazifesi,Vatan Borcu
“ niteliği taşımaktadır. 
“Vatan Borcu” 460 gün değil,

Beşikten , Mezara dır..

Engelli vatandaşlarımızın da aramızda olacağı engelsiz bir dünya ile bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artması ümidiyle tüm Özürlü vatandaşlarımızın Dünya Özürlüler Gününü kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklarla beraber; Nice Engelsiz Yaşamlar dilerim.

Saygılarımla

Yorumlar (3)

Kadir Sözalan 11 Yıl Önce

tebrikler

Ahmet Fidan 11 Yıl Önce

selam olsun doğru zamanda doğru yerde duranlara bu yazınızı iyi bir zaman denk getirmişşiniz.

Sadık Aydaş 11 Yıl Önce

siyasi kirlenmişlik siyasi temizliği de gerektirir.bu yüzden iyi bir konuya değinmişsiniz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.