Penturk Haber
2020-03-22 23:04:13

Dezenformasyon,Fetö ve Covıd -19

Sinan GÖRGÜN

sinan_gorgun@hotmail.com 22 Mart 2020, 23:04

Hayatımızda yeteri kadar dezenformasyon yokmuş gibi bir de bütün dünyanın gündeminde olan ve bütün insanlığı doğrudan ilgilendiren Korana virüsüne ilişkin toplumu her türlü paniğe sevk eden aslı astarı almayan ve sosyal medya üzerinden servis edilen sistemli ve operasyonel oluşturulan bilgi kirliliği.. ,

Tüm bu süreçi sistemli ve düşmani bir tutumla yürüten insanlar olduğu gibi birde hiç farkında olmadan bu yapılara maliyeti düşük eleman durumunda olan/katılan profiller var.

Bu profillerin tipik ve anlaşılabilir ortak özelikleri var.
Az dikkat edilirse aslında hemen de fark edilebilir.

Sosyal medyada karşılaştığımız bu insanların tipik davranış özelliği düşüncelerini kişisel menfaat uğruna satabilme yetenekleridir

Herhangi bir düşünceyi bir çıkar karşılığı savunarak o düşünceye hizmet etmek gibi bir anlayışla çalışırlar

Sonuçta herşeye rağmen hizmet ettikleri şey dezenformasyon olsa da eleştirel yeteneği gelişmemiş insanlar için yönlendirici olma ihtimalleri de yüksektir.

Tabi içinde bulunduğumuz durum, vatandaşlarımızın sadece salgına değil, bilgi kirliliğine karşıda bir temizlik ve savunma mekanızması oluşturmalıdır.

Çünkü paniğe sebep oluşturacak ve toplumda infial yaratama kabileyeti yüksek tevatür bilgi aynı zamanda Covıd-19 ‘un yayılma hızının yükselmesine zemin oluşturur.

Bilginin sürekli çoğalması insanlardaki zihinsel umursamazlığı zihinsel felce dönüştürür.

Özelikle bu süreçte Fetö boş durmamaktadır.
Yurt içinde ve dışında sahte belgelerle ,ses ve video kayıtları ile bütün sosyal medya platformları üzerinden kinlerini nefretleri kusmaktadırlar.

Bu açıdan olağanüstü süreçlerde takip edilecek bilgi noktaları Devletin resmi kurumları olmalıdır.

Akıl mantık vs almasa bile hatalı olsa bile tek takip noktası Devletin resmi kurumları olmalıdır.

Öncelikle çok basit olmakla birlikte “ Ünlülere inanmak gibi” genel geçer bir alışkanlıktan vazgeçin.

Maalesef ki eksik bilgi,kasıtlı eksik bilgi, gerçeği küçümseme ve tV aracılığıyla abartılan bilgi,neredeyse herkesin yaşam kaynağı oldu

Dikkat ediniz ki ;İyi, nazik ve anlaşılır bilgi her zaman gerçeğin ne olduğunu merak etmenin üzerini örter.

Debisi sürekli artan enformasyon çağlayanları altında boğulmamak içinde mücadele edin.

Doktor,Profösör,bilim adamı,siyasetçi,hoca,öğretmen,imam,Avukat,savcı , vekil iyi insan vs kim olursa olsun söyledikleri ne olursa olsun olağanüstü süreçlerde Devletin resmi iletişim kanalları tek gerçektir.

En basit haliyle bir düşüncenin dezenformasyon içerip içermediğini onun yapısından anlayabiliriz. Eğer düşünce tüm bilgiyi verip değerlendirmeyi size bırakıyorsa gerçek bir düşüncedir. Eğer sadece tek yönlü bir sonucu veriyorsa, gizli bir niyet taşıması ihtimali oldukça yüksektir.

Tabi temel sorun şu ki ; herkese eşit dağıtılmadığı söylenen akıl seviyesinden değil, eşit dağıtılan sağduyudan kaynaklanmaktadır.
Hiç kimse sağduyusunun az olduğunu düşünme cesaretini gösteremediği sürece bir dahaki kıyamet ne zaman kopar diyerek beklemeye başlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.