Penturk Haber
2013-06-26 04:11:00

BÖYLE BAŞA, BÖYLE TARAK..

26 Haziran 2013, 04:11

   Yayıncıları Derneği..

'deki tamamına olduğu dernek..

yayıncılık "AHLAKI"nı gözetmek.. yayınlarında genel gözetilmesini .. Bu derneğin "Yayın " ne deniyor biliyor musunuz?

"Şehit olan , çok büyük bir istisnai özellik taşımadıkça şehit cenazelerinin törenlerinden canlı yayın yapılmamalı.."

Şehitlikten daha büyük istisnai bir durum var mıdır bilmem.. Ama şehitler arasında istisnai bir özellik aramak kadar ahmakça bir iş olmadığı kesin..

Benim asıl derdim başka.. Bu derneğin yeni başkanı kim oldu biliyor musunuz? Zahit Akman..

Kendisini RTÜK Başkanı olarak hatırlayanınız olabilir.. Ama benim vicdanım hep "DENİZ FENERİ" sanığı olarak hatırlıyor.. Dava bitinceye kadar da öyle hatırlayacak..

Zahit Akman ne ile suçlanıyor; "Özel belgede sahtecilik, kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştiraki ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma.." Hakkında 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor..

Şimdi söz konusu derneğin başkanı.. Yani yayıncılık ahlakını gözetecek bir derneğin.. Yukarıdaki suçlamalara ve genel AHLAK ihlaline baktığınızda, böyle "AHLAKİ" hassasiyetin gösterilebileceğine inanıyor musunuz?

**

Gerçi, neremiz doğru ki orada doğru iş bekliyoruz.. Akdeniz Olimpiyatları'nın açılış töreninde bayrağımızı teslim ettiğimiz sporcuya baktığınızda ölçünün ne olduğu ortada..

Katılırsınız ya da katılmazsınız, Türkiye'nin yarısından fazlasının destek verdiği protestolara katılanlara ağza alınmayacak sözler edebilen birine teslim bayrak.. Olimpiyatın ruhunda birlik vardır, beraberlik vardır.. Böylesi bir organizasyonda, Türk milletinin bayrağını, Türk milletinin en az yarısına hakaretler yağdıran birine teslim etmek ne kadar normalse, Zahit Akman'ın, hakkındaki davaya rağmen "ETİK YAYICILIĞI" gözeten bir derneğe başkan olması, o kadar normaldir..

KİM İZİN VERDİ O PANKARTA ?

İnönü Stadı'ndan dev bir pankart.. Üzerinde Başbakan Erdoğan'a hitaben şöyle yazıyor; "Bu Aziz Milletin Hizmetkarı, Bu Vatanın Evladı, Sen Sakın Üzülme, Allah Şahit Beşiktaşlı Seninle" Altındaki imza İsmail Cevahir..

Pankartın içeriği vesaire konularla ilgilenmiyorum.. Memleketin dört bir yanı bu tür pankartlarla dolu.. Eee para var, imkan var,işadamısınız,beklenti var..

Ben, bu pankartın oraya asılmasına kimin izin verdiğiyle ilgiliyim.. Mesela Beşiktaş Başkanı'nın bilgisi var mı? Ya da o izin alınacak makam mı? Ne bileyim Gençlik Spor İl Müdürlüğü mü sorumlu.. Ya da adamın biri, kafasına estiği gibi, istediği yere pankart asabiliyor mu memlekette?

Belli ki bir izin var.. O halde sorum şu;

-Galatasaray'ın stad açılışında Bakan ve Başbakan'ın yuhalanmasının ardından, "Spora siyaset sokuyor bu sorumsuzlar" diyenlerin, böylesi bir yalakalığa tepkisi ne olacak?

Dürüstlerse tepkinin ne olacağı malum.. Ama ruhlarını yalakalık okşuyorsa, ses çıkarmayacaklar.. Nitekim öyle de yapıyorlar..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.