Penturk Haber
2013-01-28 07:06:30

NASIL AĞLAMAYAYIM, NASIL GÜLEYİM!

28 Ocak 2013, 07:06

 Üniversitelerimizde her gün bölücü faaliyetler yapılırken, bayrağa hakaret yapılırken, bölücü başının posterleri okul kantinine asılırken ve herkes susarken nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

İlkokul, Ortaokul ve Liselerde her gün müfredat programları değişirken, sınav çeşitleri her sene başka, başka olurken, 60 aylık çocuklar öğrenci yapılırken, her çeşit kötülüğe sebep olacak öğrenci serbest kıyafet yönetmeliği gelirken, okullara ödenek ayrılmazken nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

Devlet dairelerine liyakatsiz kişiler atanırken, yöneticiliklere sadece bizden olsunda kim olursa olsun diyerek kendi adamları atanırken, her şey bizim hakkımız bizden olmayanların hakkı da hukuku da yoktur denilirken nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

Terörle pazarlık yapılırken, ülkenin menfaatlerini değil de sadece zaman kazanarak kendi devranlarını sürdürmek adına gerçekler milletten saklanırken nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

Teröristleri sempatik ve haklı göstermek için, Apo da okulda namaz kılardı veya Diyarbakır cezaevinde kalsaydım bende dağa çıkardım deyip de teröristlerin dağa çıkışının sebebi işkencelere bağlanıyorsa nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

Milli Eğitimde Andımız, İstiklal Marşımız, Gençliğe Hitabe tartışılıyorsa, bayramlarda Atatürk büstlerine çelenk konulamıyorsa, milli bayramlar geçiştiriliyorsa veya unutturuluyorsa, cumhuriyet bayramı yürüyüşleri izne tabi tutuluyorsa nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

Her Türk gencinin bildiği ve çocuklarına öğrettiği, Milli şair Arif Nihat Asya’nın ‘’ Bayrak’’ şiiri ders kitaplarından ırkçılık aşılıyor sebebi ile kaldırılıyorsa, tasavvuf şairi Yunus Emre’nin şiirlerine sansür uygulanılıyorsa nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim. 

Herkesin telefonları dinleniyorsa, herkes baskı altında yaşıyorsa ve hiç kimseden ses çıkmıyorsa nasıl ağlamayayım nasıl güleyim.

Vatanı için canını feda eden Generaller içerdeyse, Gazeteciler yazamıyorsa, içeriye girip dışarıya çıkan bir daha konuşamıyorsa nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

4/C Çalışanları mağdur hale gelmişken, 450 bin işçi taşeron firmalarda köle gibi olmuşken nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

Irak ‘ta Amerikan zulmü ile binlerce kadına taciz edilip 2 milyon Iraklının öldürülmesine ses çıkarılmıyorsa nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.

Devlet yetkilileri, Devlet, Millet ve çocuk katilleri öldüğünde üzüntülerini bildiriyorsa nasıl ağlamayayım nasıl güleyim.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ‘nin kurucusu büyük Devlet adamı rahmetli Rauf Denktaş Türkiye’nin gayretleriyle cumhurbaşkanlığından alaşağı ediliyorsa nasıl ağlamayayım, nasıl güleyim.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.