Penturk Haber
2015-04-19 14:20:58

Hali Hazırda 7 Haziran

19 Nisan 2015, 14:20

 

twitter.com/KayaSeyit


Sandığa gidecek vatandaş şimdiden nereye oy kullanacağına karar verdi. Hatta bazı vatandaşlar tıpkı bir siyasetçi gibi çevresindekilere sebeplerini anlatmaya başladı bile.

Partiler seçim beyannamelerini açıkladı. Ancak bunun bir önemi yok. Çünkü Türkiye'de seçmen siyasetçiye güvenmez, seçim beyannamelerine oy vermez. Güvense bile genelde hükümet kuran partiler dış güçlerin baskısıyla vâdettiklerini gerçekleştiremez.

Şimdilik Türkiye'de siyasete yön verdiği düşünülen iki olaydan bahsedelim.

Birincisi Ağrı olayı. Bölgede yalnızca iki parti yarışacakmış gibi haber yapan medya, AKP ve HDP'li yetkililerin açıklamalarına büyük ölçüde yer verdi. AKP'li yetkililer kısaca terörist vardı, asker vurdu diyor. Bunun yanında TSK'nın AKP'nin güvenlik gücü olmadığını, tüm Türkiye'nin güvenliğini sağladığını öne sürerek bize oy verin mesajı veriyor. HDP'li yetkililer ise; PKK'nın birçok etkinlikte yer aldığını, hatta bazı açık hava toplantılarında "eş genelbaşkanlarının" güvenliğini sağladığına değinerek yetkililere soruyor; Neden şimdi? Öldürenin asker olduğunu, PKK'lı gerillaların kendini savunduğunu, kaos oluşturarak AKP'nin oyunu yükseltmeye çalıştıklarını söylüyor. Olaya objektif bakacak olursak haklılar da.

Eğer AKP'ye oy vermeye karar vermiş bir seçmen olsaydım; Sn. Cumhurbaşkanına, Sn. Dışişleri Bakanına, Sn. Başbakana ve Sn. Genelkurmay Başkanına sormak isterdim.

•SİZE GÖRE PKK GERÇEKTEN TERÖR ÖRGÜTÜ MÜDÜR?

•SİZE GÖRE HDP İLE TERÖR ÖRGÜTÜ GERÇEKTEN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE MİDİR?

•EĞER PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İSE NEDEN BU TERÖR ÖRGÜTÜ VEYA İŞBİRLİKÇİLERİ İLE MÜZAKERE ETTİNİZ?

•EĞER TERÖR ÖRGÜTÜ VEYA İŞBİRLİKÇİLERİ İLE MÜZAKERE ETMEDİYSENİZ ŞİMDİYE KADAR BAHSETTİĞİNİZ "ÇÖZÜM SÜRECİ" VE "MÜZAKERE SÜRECİ" NEYDİ?

•TÜRKİYE'DE FARKLI SEBEPLERDEN DOLAYI YENİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ KURULURSA ONLARLADA MÜZAKERE ETMEYİ DÜŞÜNÜR MÜSÜNÜZ?

•BU SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE KARŞILIKLI ATEŞKES İMZALADIĞINIZ BİR BELGE VAR MI?

-TERÖR ÖRGÜTÜ VEYA İŞBİRLİKÇİLERİ İLE MÜZAKERE EDEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NE DİĞER DEVLETLERİN BAKIŞ AÇISI KAÇ DERECE?

 

Neyse ki AKP seçmeni değilim.

Gelelim ikinci konuya.

"Dolar ata binmiş, ya nasip demiş."

İktidar partili büyükler(!) istediği kadar açıklama yapsın. Lira, Dolar karşısında değer kaybeden paralar arasında 2. sırada. Dünya'nın en büyük ekonomik gücü Amerika'nın karşısında paramızın değer kaybediyor olması şimdilik kaldırılabilir. Ama Türkiye para konusuna gelindiğinde 3. sınıf Afrika Ülkeleriyle kıyaslanmasını, hiçbir Türk Vatandaşının kendine yedirebildiğini düşünmüyorum. Yoksa açlıktan ölmeyiz elbet. Her iktidar olduğunda bir ekonomik krizle devrilen sol parti ağırlıklı hükümetleri göz önünde bulundurursak, CHP için müthiş bir konu. Türkiye'de solun uzun soluklu iktidar olamamasının tek sebebi buymuş gibi. Haliyle CHP seçmeni ve siyasetçisi de buradan yürüyor.

MHP kanadında durum 2007'den beri aynı bu seçimde de 1-2 puan oy yükselterek büyük başarı sağlayacak. Birdahaki seçimde Sn. Sinan Oğan yeniden aday gösterilip parti içi birlik beraberlik havası estirilir aynı aynı siyasetle 1-2 puan daha kazanılır. Sn. Koray Aydın ve Sn. Ümit Özdağ ile yapıldığı gibi.

İdeolojik, duygusal veya partizan seçmenini muhafaza eden diğer partilerde de durum aynı.

Birde her seçimde değişkenlik gösterebilen stratejik seçmen var. MHP barajı aşmalı diye kimileri MHP'ye, istikrar sürsün diye kimileri AKP'ye, AKP'yi dizginlesin diye kimileri CHP'ye verecek. Bu seçim HDP barajı aşsın kimse başkan olmasın stratejisi ile de oy kullanmayı düşünenler olacaktır. Ancak AKP'nin 276 vekille bile referanduma giderek amacına ulaşacağı sorunsalı, bu seçmenleri çok fazla düşünmemeye zorluyor.

Sonuç olarak; alan almış, satan satmış. Seçmen ise şimdiden oyunu vereceği yere vermiş. Türk Siyasetinde sandıktan daha önemli konular var. Biz onlara bakalım.

Yorumlar (2)

alparslan gelir 2 Yıl Önce

ağzına sağlık

Yahya Bozkurt Karaot 1 Yıl Önce

Çok iyi olmuş durum bu kadar açık be net

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.