MHP'li Aksu: Milliyetçi Hareket Partisi güçlü ise Türkiye güçlü olacaktır

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, Esenyurt İlçe Teşkilatında düzenlenen “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma'' toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 12.06.2022, 13:09 12.06.2022, 13:23
MHP'li Aksu: Milliyetçi Hareket Partisi güçlü ise Türkiye güçlü olacaktır

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, Esenyurt İlçe Teşkilatında düzenlenen “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma'' toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Aksu, ''2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine hazırlanıyor, bütün imkan ve inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Partimizin kararlılığı, yükselişi ve dirayeti, dosta güven Türkiye hasımlarına korku salmaktadır. Unutulmamalı ki Milliyetçi Hareket Partisi güçlü ise Türkiye güçlü olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi güçlü ise milletimiz refah ve huzur bulacak, demokrasi teminat altında olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu'nun açıklamaları şu şekilde;

''Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ’nin talimatları doğrultusunda, Esenyurt İlçe Teşkilatımız tarafından düzenlenen “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” Toplantımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Öncelikle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in selam ve muhabbetlerini sizlere iletmek istiyorum.

Toplantımızın hayırlara vesile olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak esnaf, sanayici, çiftçi, çalışan, emekli her kardeşimize ulaşarak talep ve beklentilerini dinlemeye, politikalarımızı anlatmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin ve milletimizin güvenli geleceği için tam bir gönül seferberliği içinde çalışıyor, gönüllere giriyoruz.

Program ve politikalarını Türk devletini ilelebet yaşatma, Türk milletinin refahını artırma hedefi doğrultusunda şekillendiren Partimiz; kurulduğu günden bu yana Türk siyasetine, Türk demokrasisine, milli birliğimizin güçlenmesine, ekonomik ve sosyal hayatın gelişmesine önemli katkılar sunmuş, sunmaya da devam etmektedir.

21’nci yüzyılın Türk asrı olacağına olan inançla milletimizin huzur ve refahı, devletimizin milletler camiasında hak ettiği yeri alması için yılmadan, yorulmadan, kararlılıkla mücadele ediyoruz.

Siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeler hız kesmeden devam ederken, küresel ve bölgesel çatışma ve kutuplaşmalar yaygınlaşırken, ekonomik ve siyasi güç rekabetinin insani ve ahlaki değerleri yok saydığı bir dünya düzeni ile de yüz yüze kalıyoruz.

Suriye’den Ukrayna’ya, Yemen’den Afganistan’a yakın coğrafyamızdaki çatışmalar, açlık ve göç; huzur ve güvenliğin, bağımsızlığın kısacası bekanın ne demek olduğunu, herkese daha iyi anlatmaktadır.

Bu kaotik ortamda çok şükür ki Türkiye, bir huzur ve güven adasıdır.

Ülkemizin her yerinde, kardeşlik iklimi hakimdir.

Her vatandaşımız eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan ticarete tüm kamu hizmetlerine erişebilir durumdadır.

Devletimizin müşfik eli her zaman ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın üzerindedir.

Ekonomik ve sosyal hayat canlıdır.

Türkiye sözüne güvenilen bir ülke olarak diplomasinin merkezi olmuştur.

Tüm bunların yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere Türkiye’nin kendi dinamikleri dışında gelişen küresel ekonomik riskler, Türkiye’yi de etkilemektedir.

Alınan yerinde tedbirler, atılan önemli adımlar ve gösterilen kararlılık sayesinde Türkiye ekonomisi, üstün performans göstermeye devam etmektedir.

Tüm dünya daralırken 2020 ve 2021 yılında ekonomisi en çok büyüyen ve toparlanan ülkelerden birisi olan Türkiye ekonomisi, 2022 yılında da bu güçlü büyüme eğilimini sürdürerek ilk çeyrekte %7,3 oranında büyümeyi başarmıştır.

Büyüme rakamları istihdama da yansımış, pandemi öncesi döneme göre 3 milyon üzerinde ilave istihdam sağlanmıştır.

Vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesi için gelir artırıcı politikalar uygulanmaktadır.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday ve arpa alım fiyatlarında yapılan yüksek artışla çiftçimizin umudu tazelenmiş, kaos simsarları hayal kırıklığına uğramıştır.

Çiftçimizin alın terinin karşılığını alabileceği, bir ürün fiyat politikası uygulanmaktadır.

Kiralardaki kontrolsüz artışların önüne geçmek amacıyla hazırlanan yasal düzenleme TBMM’nde kabul edilmiş, buna göre kiralarda bir yıl süreyle %25 i geçmeyecek şekilde artış yapılması öngörülmüştür.

 Sağlık personelimizin mali ve sosyal haklarında iyileşme yapılmasına ilişkin düzenleme Meclis plan ve bütçe komisyonunda kabul edilmiştir.

3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesiyle 5 milyon 300 bin memur ve emekli kardeşimizin hak ettikleri daha yüksek emekli ikramiye ve aylık alması sağlanacaktır.

Temmuz ayında çalışanlarımıza ve emeklilerimize enflasyon kaybını telafi etmek için ilave artışlar yapılacaktır.

Küresel düzeyde özellikle enerji krizine bağlı yaşanan sürecin olumsuz etkileri de milletçe dayanışma ve yardımlaşma anlayışıyla el birliği ile aşılmaya çalışılmakta, bu doğrultuda tedbirler alınmaktadır.

Bununla birlikte Türkiye ne zaman atağa geçse, ne zaman bölgesel ve küresel meselelerde öne çıksa, diplomatik ve ekonomik operasyonlar birbiri ardına gelmektedir.

Bize göre Türkiye’yi zora sokmak için ekonomik gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde fiyat artışlarının olmasının geri planında da Türkiye’den intikam almayı hedefleyen mihraklar vardır.

Şüphesiz toplumsal meseleler bizim de meselemizdir.

Bunlara çözüm üretmek için çaba sarf etmek görevimizdir.

Bununla birlikte Türkiye’ye karşı tertip edilmiş alçak kampanyaları görmek gerektiği de açıktır.

Son yıllarda yoğun bir şekilde maruz kaldığı dayatmalara, ekonomik ve siyasi baskılara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde daha güçlü bir şekilde karşılık verebilen Türkiye, egemenlik haklarımıza yönelik oyunları bir bir bozmuştur.

Artık iç çekişmelerle oyalanan, kendi sorunlarından dışarıda ne olup bittiğinin farkında olmayan bir Türkiye yoktur.

Gelişmelere yön veren, olaylar karşısında daha hızlı reaksiyon gösterebilen, hak ve menfaatlerini koruma kararlılığıyla hem diplomasinin imkânlarını, hem de caydırıcı gücünü ortaya koymaktan çekinmeyen bir Türkiye vardır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile parlamenter sistemin prangalarından kurtulan Türkiye’nin tekrar parlamenter sisteme dönmesini istemek geçmiş istikrarsızlıklara, darbe ve darbe girişimlerine davetiye çıkarmak olacaktır.

O sebeple kim ne derse desin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden geriye dönüş olmayacak, Türkiye, cumhur ittifakı kararlılığı ile küresel güç ve lider ülke olma hedefine yürüyecektir.

Cumhur İttifakı Türkiye’nin ekonomik menfaatlerini, milli birliğini, tarihsel haklarını, toplumsal huzurunu, bekasını, refah ve zenginliğini temine kararlıdır.

Aziz milletimiz emin olsun ki Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyenlerin, küresel senaryolara bel bağlayanların, kriz ve kaostan medet umanların kirli hesapları boşa çıkacaktır.

Yüzlerce yıldır Türk milleti üzerine oyun kuran hainler başaramadı, bundan sonra da Allah’ın izniyle başaramayacaklardır.

Cumhur İttifakı birlikteliğinde aşılamayacak sorunumuz, çözülemeyecek problemimiz yoktur.

Değerli konuklar,

Kıymetli dava arkadaşlarım,

Milletimiz bugün iki ayrı siyaset tarzıyla karşı karşıyadır.

Bir yanda cumhur ittifakının eser ve hizmet siyaseti, diğer yanda ise CHP, İP ve 6+1 masa bileşenlerinin iftira ve yalan siyaseti…

Türkiye’nin gelişmesinden, güçlenmesinden, demokratik kazanımlarından, uluslararası alandaki etkinliğinden rahatsızlık duyan güçler yalan ve iftira siyasetine devam etmektedir.

CHP, İP ve zillet ittifakının diğer ortakları, yalan siyasetinde, felaket tellallığında buluşsalar da Türk milleti bu iftira siyasetine prim vermeyecektir.

Bugün takip ettiği siyasetle CHP; Türkiye’nin gerçekleriyle, Türk Milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla bütünüyle çatışan hale bürünmüş, Atatürk’ün düşmanlarına dost olmuştur.

Milletten umudunu kesen CHP, Türkiye’ye karşı cephe açarak milli irade yerine emperyalist güçlere bel bağlamış, PKK, FETÖ ve Türkiye hasımlarının diliyle konuşur olmuştur.

CHP’nin; İstanbul il başkanı, devlete seri katil diyen, asılsız ermeni soykırım iddialarına sahip çıkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Atatürk demeyen; büyükşehir belediye başkanı ise Pontus’çulara kucak açan, İstanbul’un her sıkıntısında İstanbul’u terk eden birisidir. Bunlar Ayasofya’nın açılışıma da karşı çıkanlardır.

CHP’nin İstanbul’a ve değerlerimize ihanet eden anlayışı budur ve İstanbul’a reva gördüğü ekip de bunlardır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ülkemizi ve milletimizi güvenli bir geleceğe taşımaya, Türkiye’yi lider ülke yapmaya kararlı ve hazırlıklıyız.

Türkiye’nin yürüyüşüne engel olmak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz.

Anadolu’dan Türklüğü yok etmek isteyenlerin kurdukları her oyunu bozacağız.

Yunanistan’ın saldırgan ve yayılmacı politikasına müsamaha göstermeyeceğiz.

NATO’yu fiilen PKK/YPG ittifakına dönüştürmeye çalışanlara fırsat tanımayacağız.

2023’de inşallah Cumhuriyeti’mizin yüzüncü yıl dönümünü cumhur ittifakının yeni bir zaferiyle süsleyeceğiz.

Her türlü sorunu milli, manevi ve tarihi tecrübeyle çözecek tek irade Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır.

Bu şuurla, bu inanışla, 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine hazırlanıyor, bütün imkan ve inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’de milletvekili sayısı itibariyle çok güçlü bir şekilde temsili için gayret gösteriyoruz.

Partimizin kararlılığı, yükselişi ve dirayeti, dosta güven Türkiye hasımlarına korku salmaktadır.

Unutulmamalı ki Milliyetçi Hareket Partisi güçlü ise Türkiye güçlü olacaktır.

 Milliyetçi Hareket Partisi güçlü ise milletimiz refah ve huzur bulacak, demokrasi teminat altında olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi güçlü ise şer cephesi Türkiye’nin yürüyüşüne engel olamayacaktır.

Sevdamız millet, gücümüz devlettir.

Milliyetçi Hareket Partisi; Türkiye’nin millî varlığına ve tarihî misyonuna sahip çıkmanın adı, kardeşlik ve barışa açılan siyaset penceresidir.

Sözlerime son verirken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ömrünü Türklük davasına adamış Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i, rahmeti rahmana kavuşmuş dava büyüklerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Toplantıyı düzenleyen Esenyurt İlçe Başkanlığımıza ve emeği geçen dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, sizleri hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.''

Yorumlar (0)
15
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14