Penturk Haber
2012-12-01 08:35:53

YENİ İNSANLIK DRAMLARI PEŞİNDELER !

Yıldıray ÇİÇEK

01 Aralık 2012, 08:35

 Viyana'da gerçekleşen 'Hoşgörü Sempozyumu' sonrasında bir haber ajansının sorularını cevaplandıran AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök'ün kurduğu cümlelerden birisi de ''Bugün eğer Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyorsa bunun öncü lideri sayın başbakanımız olmuştur ve ülkesi de ebette ki Türkiye olmuştur" şeklinde tüm gelişmeleri özetleyen cümle olmuştur. AKP milletvekili tabi bu cümleyi yanlışlıkla söyledi ama Suriye üzerindeki gelişmeleri özetleyen bundan iyi bir cümle olmazdı.

Sadece Suriye'de değil Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da, Mısır'da, Tunus'ta yaşanan her türlü insanlık dramında Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi ve katkısı vardır. AKP milletvekili konuşmasını sonradan düzeltmeye kalksa da bu haliyle Ortadoğu bölgesindeki insanlık dramının baş sorumlularına işaret etmiştir. Irak'ta ölen milyonlarca masum insanın kanında da, Suriye'de ölen on binlerce insanın kanında da AKP'nin taşeron siyaset anlayışının parmak izleri vardır. Suriye'de kardeş kardeşi boğazlıyor ve taraflardan birini Esad'ın rejimini yıkmak için destekleyen Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan insanlık dramındaki rolü ortadadır. Bu rolünü BOP'un kanlı sahnesinde sergilemektedir.

AKP bu insanlık dramını bir noktada sonlandırma çabasında değil hala ateşe benzin dökerek yaklaşmaktadır.AKP hala başkasının savaş tezgahına zemin hazırlamaya devam etmektedir.

"Türkiye NATO Toprağıdır" diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın zihniyeti zaten bu toprakları Türk milleti adına korumayı düşünmekten mahrumdur. Türkiye başka ülkelerin hedeflerinde taşeron konumunda kullanılmaktadır.

Malatya'ya yerleşen radar sistemleri, füze kalkanları ardından NATO askerlerinin Türkiye'de Patroit füzeleri yerleştirmek için cirit atması başkalarının hesabı adına savaşa yönelik hazırlıkları göstermektedir.

NATO'nun attığı her adımın ABD/İsrail menfaatlerine uygun olduğu düşünüldüğünde ve AKP'nin de ABD/İsrail üretimi olan BOP'da görev sahibi olduğu hesaba katıldığında Türkiye'nin nereye doğru sürüklendiğini ortalama akıl sahibi herkes anlayabilir. İran son günlerde Türkiye'ye yaptığı uyarılarını sıklaştırmıştır.Bu durumda hedeflerden biri olan İran'la da aramızda bir belanın çıkacağını göstermektedir.

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi'nin "Biz, Amerika'nın ve Batılıların herhangi bir ülkedeki askeri varlığının özellikle de İslam ülkelerindeki askeri varlığının o ülkelerin çıkarlarına olmadığına inanıyoruz" sözleri aslında bizimde anlatmaya çalıştığımız NATO tespitini doğru çıkarmaktadır.

Türkiye'yi bölmeye çalışan PKK/Barzani karşısında tepkisiz hatta yol açıcı durumunda olan AKP'nin ABD/İsrail'in hedef gösterdiği İran ve Suriye gibi ülkeler üzerinde cengaver olması da talihsizliğimizin içler acısı halidir.

Başbakan Erdoğan'ın "Füzeyi alma noktasındaki karar verici makam biziz. Benim böyle bir şeyden haberim yok. Şunu da açık söyleyeyim. Biz şu anda para ödemek suretiyle Patriot alma durumunda, düşüncesinde değiliz."noktasından şimdi NATO'ya füze yeri beğendirme noktasına gelmesi bu talihsizliğin bizi nerelere götüreceğinin acı işaretidir.

Recep Tayyip Erdoğan yeni insanlık dramları yaratma peşindedir.Müslüman coğrafyası kan içindeyken ABD ve İsrail projelerinde yol yürüyen bir Müslüman Başbakanımızın olması Türkiye'nin utancıdır. İnsanlık dramlarını da, bu utancı da sonlandıracak Türk milletinin uyanışa geçmesi gereken iradesidir.

YILDIRAY ÇİÇEK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.