Penturk Haber

Soma için yardım kampanyası başlatıldı

YAŞAM

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi, maden faciasında Soma'da 'Soma Madencisi Yalnız Değil'adlı yardım kampanyası başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, herkesi Soma halkına destek olmaya çağırdı.

 Duyarlı Türk Milleti'nin bu acı olaya sessiz kalmayacağına dair inancının tam olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "Acı bekleyiş içerisinde yaşadığımız olaylar, hem Manisa halkını hem de tüm Türkiye'yi yasa boğmuştur. Zamanla yarışın devam ettiği Soma'da, resmi rakamlara göre 284 maden işçimizi kaybettik. Bu süreç içerisinde yaralıların tedavileri devam ederken, bir yandan da ocakta mahsur kalan onlarca işçiye ulaşma çalışmalarını da takip ediyoruz. Bir yandan da acılı ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere olayın yaşandığı ilk dakikalardan itibaren Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarını seferber etmiştik.

 

Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürürken, Türkiye'nin en büyük maden kazasının yaralarını ivedilikle sarma ihtiyacı duymaktayız. Şimdi Somalı kardeşlerimize ve Somalı ailelerimize destek olma zamanıdır. Maddi ve manevi olarak her türlü desteğimizi vererek, birlik olmalıyız. Bu anlamda duyarlı Türk Milleti'nin oluşturulan banka hesap numaraları vasıtasıyla paylaştıkça azalan bu büyük acıya sessiz kalmayacağına inanıyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.