Penturk Haber

Ruslar Türkiye'deki ucuz tatilden memnun

YAŞAM

Türkiye'de insanlar tatilde turistik bölgeler yerine memleketlerine gitmeyi tercih ediyor çünkü o bölgeler turistlere ucuz, vatandaşa pahalı

 Rus medyasında bugün bir haber yer aldı. Haber, Rus turistlerden bazılarının Türkiye'de zehirlenme gibi problemlerle karşılaştığına dair bilgi içeriyordu. Haberin, dikkat çeken bir bölümünde ise, Türkiye'ye Ruslar tarafından neden bu kadar yoğun ilgi olduğuna dair soruları cevaplıyordu.

TÜRKİYE'DE TATİL, RUSYA'DAKİ UÇAK BİLETİNDEN BİLE UCUZ

Svobodnaya Pressa adlı yayın organında yer alan habere göre bir Rus vatandaşının Türkiye'ye gelip tatil yapması oda ücretinden harcamalarına kadar masraflarının tamamı, Rusya'da iki şehir arasında yapılan herhangi bir iç hat uçuşundan bile daha ucuz.

İşte Rus medyasında yer alan ve Türkiye'de yapılan tatilin anlamını içeren o cümleler:

"Bu sene yurt dışına tatil yapmaya giden Rusya vatandaşı sayısı, geçen seneye nazaran çok daha yüksek oldu. Bu durum, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesiyle bağlantılı olarak gelişti. Türk sahillerinin popülaritesi, eldeki verilere göre fantastik sayılara ulaştı. Bu ülkede iki kişinin yapacağı tatil, Rusya’da bir kişinin herhangi bir noktaya gidiş dönüş uçak bileti almasından çok daha ucuz. Ucuzluk ve servis, sahillerin popülaritesinin artmasında önemli bir rol oynuyor."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.