Penturk Haber

Kurbanlık seçecekler dikkat! Hayvanda eğer bunlar varsa kesinlikle almayın

YAŞAM

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık fiyatlarının belli olması pazarları canlandırdı. Ancak uzmanlar, kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurban pazarlarında alıcılarını bekleyen hayvanların sağlıklı olup olmadıkları kimilerinin aklında soru işareti oluştursa da, uzmanlar bu konu hakkında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Veteriner Hekim Prof. Dr. Mustafa Nizamoğlu, alacağınız hayvanın canlı ve parlak yün veya kıllara sahip olması gerektiğini vurgulayarak önemli uyarılarda bulundu.


Dini açıdan uygun olmalı: Gıda Hijyeni ve Teknoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın ise, hayvanları aldıktan sonra nakil işlemlerinin de önemli olduğunu vurguladı. Dr. Yalçın, dini açıdan uygun hayvanların (gebe, kör olmayan) kurbanlık olarak belirlenebileceğini söyledi.

Nakil işlemlerinin önemi: "Hayvanların alım işlemlerinden sonra dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da nakil işlemleridir." diyen Yalçın, "Hayvan nakil işlemleri hayvanlarda strese neden olmayacak şekilde planlanmalı ve hijyenik açıdan herhangi bir hastalık etkeninin bulaşmasına sebebiyet vermeksizin uygulanmalıdır” dedi.









Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.