Penturk Haber
2014-06-30 17:06:13

USTASININ YOLUNDAKİ ÇIRAK BEKİR BOZDAĞ!

Yıldıray ÇİÇEK

30 Haziran 2014, 17:06

 "Ekmeleddin İhsanoğlu bey Yozgatımızın iftihar ettiği bir Yozgat evladıdır, büyük bir bilim insanıdır. Hem , hem de dışında Türk medeniyetine, Türk kültürüne, , İslam bilim çok önemli eserler gibi çok da yetiştirmiştir. Sadece Türkiye'de değil başka ülkelerde de çok bilim adamlarını yetiştirilmesine katkıda bulunmuştur. İslam dünyası için çok önemli ortaklıkları ortaya koyan yapıyor. O yüzden onun katkılarından ve bugünkü ulaşmasından dolayı öncelikle Ekmeleddin İhsanoğlu hocama şükranlarımı sunuyorum. Zaman zaman bize soruyorlar; 'Yozgat'ın ilim dünyasına nelerdir' diye. Ben hiç unutmam bazı yerlerde bu alanda hiç insanımız yokmuş gibi bir yaklaşımın olduğu yerde, arasında Ekmeleddin İhsanoğlu hocamı da saymıştım. Merhum babaları Müderris İhsan Efendi'yi de saymıştım. Başka de sayınca hayret etti, 'bunlar Yozgatlı mı' dedi. 'Evet Yozgatlı' dedim. 'Hem de Yozgat'ın has , has bilim . Yozgat'tan çıkmış ama sadece Yozgat'ın değil, bulundurdukları il bile bilinmiyor. Ama bütün ilim aleminin saygı duyduğu, kabul ettiği kişilikler olduğu gibi, İslam ve ilim dünyasının saygı duyduğu kişilerdir' dediğim zaman büyük bir takdir topladığını gördüm. Bu noktada bizim ilimizden yetişmiş ilim irfan sahiplerinin bilinmesi, tanıtılması ve yaşatılması Bozok Üniversitesi'nin en önemli görevlerinden biri olduğunu düşünüyorum."

***

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu öven bu sözler ne MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye, ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na , ne Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'a, ne DSP Genel Başkanı Masum Türker'e, ne BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye ne de Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a aittir. Bu partilerin Sayın Genel Başkanları da Ekmeleddin İhsanoğlu'nu öven ve "Çatı Aday" olarak ifade eden birçok açıklamada bulundu ama bu sözler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a aittir.

Aynı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu açıklayan Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu hakkında yukarıdaki sözlerini unutarak hafta "Millete uzak bir adaydır. Yani çokta uzaktan alıp getirdiler. Şimdi ne yapıyor bunlar, halkın tanıdığı bildiği birini getirmiyorlar. Halkın içinde olan birini getirmiyorlar. Siyaset yapmış birini getirmiyorlar. Dışarıdan birini getiriyorlar. Herkes adayı Google'dan istiyor. Türk milleti Google'dan birine Cumhurbaşkanlığı sıfatını vermez. İçinde yetiştirdiği birine Cumhurbaşkanlığı sıfatı verir. Yozgatlılar içinde şunu söyleyeyim; tabi Yozgatlı birinin aday olmuş olması Yozgatlılar açısından sevindirici bir durum ama Yozgatlılar şunu da bilir ve her zamanda ifade ederler. Yozgat'ta sadece nüfus kaydıyla değil de özüyle, her şeyiyle Yozgat'a edenlerin Yozgatlı olduğunu bilir ve öyle kabul eder' şeklinde yaptı.

Bu kişinin Adalet Bakanı olduğunu düşünebiliyor musunuz? Daha kendi sözlerine sahip çıkamayan Bekir Bozdağ'ın adalete, hukuka, kanuna sahip çıkabilmesi ve yaşatması mümkün müdür? Zaten sahip çıkamadığını ve yaşatamadığını göreve geldiği günden bugüne göstermiştir.

Bu derecedeki bir 'U' dönüşü sadece Recep Tayyip Erdoğan karakterinde olan birisi yapabilirdi. Demek ki , usta çıraklarını çok iyi yetiştirmiş. "Boynuz kulağı " haline örnek bu olsa gerek… Bir saniye önce söylediği sözü inkar edenlerin partisi olan AKP'de bu tür 'U' dönüşler elbette fazla sırıtmaz. Ama insan ister istemez "Bu kadarda olmaz" diyor !

Bekir Bozdağ'ın daha bir yıl önce öve öve bitiremediği Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nu şimdi kötülemeye, küçümsemeye, karalamaya AKP'nin ters köşe olduğunun göstergesidir.

Şaşkınlar ve hala Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'na tam nereden ve nasıl saldıracaklarını . Şuan antrenman yapıyorlar ve seçimi çirkeflik maçına dönüştürmeye hazırlanıyorlar.

Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nun adı "Çatı Aday" olarak açıklandığı saatten itibaren her şeyi uydurmaya ve ama henüz hiçbirşey tutturamadılar. Kaldı ki , Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklandığı süreçte , AKP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının bile adaylar arasında . Herhalde bu durumu AKP içinde vicdanı, aklı, düşüncesi temiz kalmış vatandaşlarımızda .

AKP'nin karşısında kim duruyorsa düşmandır. AKP'nin siyasi menfaatleri önünde kim engel teşkil ediyorsa yok edilmesi gerekendir. Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi ve şahsi menfaatleri için gölgesiyle dahi kavga etmesi bunun somut örneğidir.

Bekir Bozdağ da bu zihniyetin olduğu için yüzü hiç kızarmadan dün söylediği övgü sözlerini unutup, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu bugün karalamaya .

Google yapınca Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzünü kızartacak hiçbir bilgi, görüntü ve ses kayıtlarını bulamıyorsunuz. Ama Google'dan Recep Tayyip Erdoğan, Bekir Bozdağ gibileri araştırın bakalım neler çıkıyor neler ! 

Bırakın geride bıraktığımız 12 yılı, sırf 17-25 Aralık sonrası ortaya çıkan belgeler bile Bekir Bozdağ'ın susmasını gerektiriyor ama bunlardaki pişkinlik başka bir pişkinlik !

Google'dan arayınca senin öve öve bitiremediğin Ekmeleddin İhsanoğlu videosu çıkıyor Bekir Bozdağ!

 O övücü Bekir Bozdağ kim , bugün sövücü olan Bekir Bozdağ kim?

Bence Ekmeleddin İhsanoğlu'nu partiler, Bekir Bozdağ'ın övgülerini ve görsel propaganda malzemesi olarak .Allah var, Bekir Bozdağ övgüleri ardı sıra dizmiştir.

Yozgat'ın evladı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Bekir Bozdağ'ın övgüsü ile övmek , Ekmeleddin İhsanoğlu'na Cumhurbaşkanı olma yolunda sağlayacaktır. Onların sövgüsü de nasıl bir ikiyüzlü siyaset yaptıklarının delili olarak .

Ama gerçek olan şudur ki, AKP'nin ne dostluğuna ,ne düşmanlığına . Allah bunların elinde olan milletimize acısın ve bir önce bunların elinden kurtarsın. Amin.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.