Penturk Haber
2012-10-19 16:32:15

ÜLKÜCÜ SATMAZ VE SATIN ALINMAZ!

Yıldıray ÇİÇEK

19 Ekim 2012, 16:32

 Benjamin Franklin'in "Para her şeyi yapar diyen adampara için herşeyi yapan adamdır." sözü bugün toplumumuzda birçok kişiliğini çözmemize katkı sağlayan sözdür. Paranın işlerlik birçok yerde maneviyatın öldüğüne, doğruların, dürüstlüğün kaybolduğuna şahit olmaktayız. Para ile yapılan makyaj ilk karakter sınavında dökülen taşımaktadır. Ama bu makyajla günü, anı kurtaran birçok kişiye de toplum içinde rastlamaktayız. Ülkücü Hareketin şuan sıcak gündemi olan MHP kongresinde de bu makyajla bulaşmak isteyenler görülmektedir.

MHP kongresine yönelik biriken hırs, nefret, karanlık misyon ve para gücüyle hareket edenleri gördükçe merhum Kemal Sunal'ın bir filmi aklıma geliyor. O filmde Kemal Sunal bir şirketin toplantısına katılmış, ama dikkati dağılması gereken yöneticilerin zevkine göre kimine dergi, kimine sakız, kimine puro vermeye kalkmış ama hepsini birbirine karıştırarak toplantıda kavga çıkarmayı başarmıştı. Kongre sürecinde "Değişimci" olarak ortaya çıkan bazı kişilerde Ülkücü iradeyi etkilemek için kimine iş, kimine para, kimine araba, kimine din, kimine Ülkücülük pazarlayarak Ülkücü Hareket içinde maneviyat cinayeti gerçekleştirmeye devam etmektedir. Karakter olarak ortaya bir şey koyamayanlar, para gücüyle karakter oluşturmaya çalışmaktadır.

Senden büyük cemaat sermayesi, cemaatten büyük AKP sermayesi, AKP'den büyük ABD sermayesi olduğunu düşünürsek bir gün gelir bu mantıkla seni de satın alırlar… Demedi deme Kazım!

Şehidi, gazisi olan bir hareketin içinde para gücüyle ile taraftar toplama işine girildiği vakit yapılacak en büyük ihanet gerçekleşmiş demektir.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in "Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen, şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır." sözü herkesin beynine ve yüreğine saplı maneviyat ve karakter silahı olmalıdır.

MHP kongresi öncesi, son günlerde Türkiye'nin birçok yerinden gelen haberler kaygılarımızın doğruluğunu göstermektedir.

"Para herşeyi yapar" diyenlerin ve "para için herşeyi yapabilmeyi" göze alanların oluşturduğu ittifak, tezgâhını MHP önüne açmaya çalışarak, Ülkücü iradeyi de düzen partilerinin elemanları gibi gördüğünü ispatlamışlardır.

MHP Genel Başkanlığına aday olan bir şahıs, bir ilçe başkanına "Sana iş bağlarız, adımı kullan işlerinde"teklifinde bulunuyorsa pazar alanına sermaye tezgâhı açılmış demektir. Bizde diyoruz ki; Pazarlanan Ülkücü olmayacağı gibi, Ülkücü Harekete pazar açanlar 4 Kasım'da gereken dersi alacaktır.

Hareketin başındaki Lider , "Benimle hiçbir konuda pazarlık yapmadan imanınızla, aklınızla, şuurunuzla hareket ederek iradenizi ortaya koyun" derken, "iş bağlamaktan" bahsedenlerin varlığını bile konuşmak, mide bulandırıcı bir durumdur.

Ülkücü Hareket canıyla, kanıyla fedakârlık edenlerin yuvasıdır. Ülkücü Harekete hiçbirşey vermeden, sürekli sırtından geçinerek alanların, satın alacağı hiçbir Ülkücü karakter yoktur.

İlk defa bir MHP kongresi öncesi ,"para herşeyi yapar" diyenlerin varlığı konuşulmaktadır. 23 yıldır gece-gündüz Ülkü Ocakları ve MHP'de hizmet eden, çeşitli görevlerde bulunmuş birisiyim böyle bir konunun konuşulmasına ilk defa şahit olmaktayım.

Her Ülkücü bu konuya dikkat etmeli ve çevresinde bu manada gelişen hadiselere karşı dikkatli olmalıdır.

Eksiğimiz, yanlışımız varsa samimiyetle giderilir ama "para herşeyi yapar" diyenlerin bu harekete bulaşması demek, bu hareketin düzene figüran edilmeye çalışılması demektir. Bir uyarı bundan daha açık bir şekilde nasıl yazılır ki?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.