Penturk Haber

Türk İstihbaratı Microsoft'tan en çok bilgi isteyen ülke oldu

TEKNOLOJİ

Microsoft’un 2012 şeffaflık raporu yayımlandı. Rapora göre Türkiye, kullanıcıların kişisel bilgilerini talep etmede dünya birincisi oldu. Türkiye, Microsoft’tan bireylerin kişisel mail adresleri, IP adresleri, fatura bilgileri,skype konuşma detayları, Hotmail ve msn görüşme kayıtlarını istiyor.

 SON.TV / ÖZEL HABER - Microsoft, FBI ve CIA başta olmak üzere dünyadaki istihbarat kurumlarından istenilen bilgisayarların verilerini verdiği ülkelerin 2012 şeffaflık raporuna SON.TV ulaştı. Bu rapora göre, kişisel verileri en çok talep eden ülke Türkiye oldu. 
TÜRKİYE BİRİNCİ, ABD İKİNCİ OLDU Fatura bilgileri, adres bilgileri, IP bilgileri, E-Mail hesap bilgileri, SKYPE ve MSN konuşma detaylarının resmi olarak istendiği belirtilen resmi şeffaflık raporuna göre; dünya genelinde kolluk kuvvetleri tarafından, 2012 yılı içerisinde, toplam 70.665 kişisel verilere erişim isteği yapıldı. Türkiye, 11 bin 434 kişisel veriye erişim talebi ile bu alanda lider oldu. Türkiye'yi 11 bin 073 taleple Amerika Birleşik Devletleri izledi.

IP VE FATURA ADRESİ İSTEMEDE YİNE BİRİNCİ
IP adresi ya da fatura adresi gibi bilgilerin istenmesi sıralamasında Türkiye, yaklaşık 9.000 talep ile, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerin ortalama 7.000 talepte kaldığı listede tekrar zirvede yer aldı. 
Türkiye’deki istihbarat birimleri ve kolluk kuvvetlerinin istediği birçok veriyi Microsoft yasal şartlar nedeni ile vermediğini raporda belirtti. 2012 yılı içerisinde Türkiye’nin 2 bin 433 talebi ise yasal koşullara uymadığı gerekçesi ile reddedildi. Microsoft 2012 şeffaflık raporunda yasal olarak 46 ülkeye yanıt verdiğini açıkladı. 

Son TV 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.