Penturk Haber

Yıldız oyuncu Galatasaray'da

SPOR

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Lindsay Whalen'ın ayrılığının ardından iki transfere imza attı. Sarı-kırmızılılar, Lindsey Harding ve Eshaya Murphy'yi renklerine bağladı. Kulüp, basketbol şubesinde yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili bir açıklama yayınladı.

 28 yaşında ve 1.73 boyundaki Harding, WNBA'de Minnesota, Washington Mystics, Atlanda Dream ve Los Angeles Sparks formaları giydi.

ABD doğumlu, 27 yaşındaki ve 1.80 boyundaki Eshaya Murphy, Karadağ pasaportu taşıyor. Murphy, Galatasaray'da bosman kontenjanında forma giyecek.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Galatasaray hem Birleşik Amerika'lı Whalen'ın ayrılığı hem de şubelerdeki ekonomik durumla ilgili bir açıklama yayınladı.

''Camiamıza Duyurulur '' başlığıyla kaleme alınan yazıda, Galatasaray'ın Sportif A.Ş. ve Spor Kulübü Derneği olmak üzere 2 ayrı tüzel kişiliğin olduğu belirtildi.

Futbol gelirlerinin hiçbir şekilde kulübe aktarılmadığının yasal zorunluluk olduğu vurgusu yapılırken, amatör branşlardaki ödemelerde günlük ve haftalık gecikmelerin yaşanabilindiği kaydedildi.

Whalen ile ilgili olarak, ''Gecikmeyi, kulübü terketme bahanesi olarak kullanan bir sporcunun Galatasaraylılık ruhunu ne denli kavramış olduğu ortadadır. Bu tür anlayışın her müsabakada 'tarih yazmak' için mücadele veren Galatasaraylı sporcularımızın arasında da yeri yoktur.'' ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.