Penturk Haber

Sneijder resmen Galatasaraylı oldu

SPOR

Galatasaray'ın süper yıldızı Sneijder kendisini resmen sarı kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı

 Çok sayıda taraftar stada akın edince Sarı Kırmızılı taraftarlar içeri alındı. Hollandalı yıldız Galatasaray forması ile taraftarlar önünde şov yaparak 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

İtalyan ve Hollandalı çok sayıda gazeteci salonda. Medyanın ilgisi büyük ve eski başkanlardan Ali Tanrıyar da töreni izlemek için salona geldi.

İşte Sneijder'in imza öncesindeki açıklamaları;

"Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Dün buraya geldiğimde hava alanına ayak bastığımda Galatasarayın ne kjadar büyük bir camia olduğunu anladım. Bugün hocam ve arkadaşlarımla tanıştım. Bu büyük stad da maça çıkmak için sabırsızlanıyorum. Bu büyük camia için birşeyler yapmak istiyorum."

Beşiktaş maçında oynayacak mı?

"Pazar günü çok önemli bir maçımızı olduğunu biliyorum ve o maçta oynamak için kendimi hazırhissediyorum. Antremanlarıma hepdevam ettim ve kendi yaptığım idmanlarla da hazır durumdayım. Hocamız da taktir ederse oynamak isterim derbi maçta..."

Hagi için yorumu?

"Bu şekilde karşılaştırılmak beni çok mutlu etti. Galatasaray için ne kadar önemli bir isim olduğunu biliyorum. O çok önemli bir efsaneydi ben de buraya efsane olmak için geldim"

Karar verme süresi neden bu kadar uzadı?

Karar verme sürecim uzun sürmedi. 48 saatte verilmiş bir karardı. Inter'de çok uzun süre oynadım. İlk olarak orayı bitirmek istedim Inter ile olan sıkıntımı çözmeden buraya gelemezdim. İlk olarka orayı hallettim ondan sonra buraya geldim. Dediğim gibi karar verme sürecim uzun sürmedi.

Başka takımlardan teklif aldı mı?

Başka takımlardan da teklif aldım tabiki Bana gelene en iyi teklif Galatasaray'dandı. Buraya şampiyon olmuş bir ekibe geldim ve bunların üstüne katmak istiyorum. Benim için en uygun kulüp Galatasaray olacaktı ben de o yüzden burayı seçtim.

Muslera için ne dedi?

Muslera bu dünyadaki en iyi kalecilerden birisi. Gol atılması çok zor bir kaleci. Son oynadığımız maçta gol atamadım ama ondan önceki maçta gol atma başarısını gösterdim. Aynı takımda forma giyeceğim için çok mutluyum.

Kariyerinde bir düşüş söz konusu mu?

2009-2010 sezonu benim için en iyi dönemdi. İyi futbol oynamak için bir çok unsurun bir araya gelemsi lazım. 3 ayda bir hocamız değişti. Her hocanın farklı bir mentalitesi var farklı futbol anlayışı var bu yüzden farklı pozisyonlar da oynadığım için bu süreç zor oldu.

Kuyt Fenerbahçe'ye gelmesi için bir baskı yaptı mı?

Öncelikle Kuyt ile başlayalım. En az 10 senedir milli takımda birlikte oyunuyoruz. Kesinlikle bana bir baskısı olmadı. Gelmeden iki gün önce konştuk şehirle ilgili olarak. Mourinho ile görüştüm. Çok önemli bir hoca Mourinho'da benim için o da buraya gelememin iyi olacağını belirtti. Milli takım hocamla da konuştum. O da buraya gelmemin iyi olacağı belirtti bana.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.