Penturk Haber
2023-12-13 15:03:44

Sosyal Belediyecilik ,Toplumsal Refahın İnşası ve İnsanlığın Huzuru

Sinan GÖRGÜN

sinangorgun@gmail.com 13 Aralık 2023, 15:03

Günümüzde belediyeler, sadece altyapı hizmetleri sağlayan kurumlar olmanın ötesine geçmesi gibi önemli bir alana odaklanması mecburiyeti vardır.Sosyal belediyecilik anlayışı tüm belediye çalışmaları faaliyetleri için de çok belirgin gözle görülür hissedilir biçimde tüm işlerin merkezinde olmalıdır.

Sosyal belediyecilik, sadece fiziksel altyapıyı geliştirmekle kalmayıp, toplumun sosyal refahını artırmayı huzurunu yükseltmeyi temel olarak dikkate alan ve hedefleyen sürdürülebilir bir hizmet anlayışını ortaya koymalıdır

Sosyal belediyecilik, toplumun her kesimini kucaklamayı amaçlayan katılımcılık ve şeffaflık anlayışını bir kurum kültürü olarak karar süreçlerine katılımı artırmak ve belediyenin faaliyetlerini şeffaf bir şekilde yönetmek, toplumun güvenini kazanmada da kritik bir rol oynar.

Bu açıdan Belediyeler, hizmetlerini adaletli bir şekilde dağıtarak toplumdaki eşitsizlikleri azaltmaya hedefleyerek Dezavantajlı gruplara yönelik özel destekler ve programlar, sosyal adaletin tesisine katkı sağlar.

Şüphesiz eğitim ve kültür konusu sosyal belediyeciliğin önemli konularındandır.Eğitim programları, kültürel etkinlikler ve sanatsal faaliyetler, toplumun entelektüel ve kültürel zenginliğini artırarak sosyal bağları güçlendirmek toplumun huzurunun artırılması açısından çok önemlidir. Bu sadece yerele değil genele de çok büyük pozitif etki ve etkileşim zemini de oluşturacaktır.

Sosyal belediyecilik, toplumun genel refahını yükseltmeyi hedefleyerek, sağlık hizmetleri, konut, eğitim ve istihdam fırsatları gibi alanlarda projeler öncelemelidir.Belediyeler, farklı kültürlerden gelen bireyleri bir araya getirerek toplumsal uyumu teşvik etmelidir. Bu durum etkileşim ve işbirliği ortamları oluşturarak ayrımcılığı azaltmayı hedefler. ,

Sosyal belediyecilik, çevreye duyarlı projeleri destekleyerek sürdürülebilir kalkınmayı ön planda tutmalıdır. Yeşil alanların artırılması, atık yönetimi ve enerji tasarrufu projeleri, çevresel sürdürülebilirliği desteklemelidir.

Belediyeler, sağlık hizmetlerini geliştirerek ve sosyal yardım programlarıyla destek sağlayarak toplumun sağlık ve sosyal ihtiyaçlarına cevap vermelidirOkulların ve kültür merkezlerinin desteklenerek, eğitim ve kültür alanlarında yapılan etkinlikler ile eğitimde ileri bir düzeyi tesis etmelidir.

Uygun konut politikaları ve altyapı projeleri ile belediyeler, vatandaşların daha iyi yaşam koşullarına erişimini sağlanmalıdır.

Belediyeler, genç nüfusun ihtiyaçlarına odaklanarak çocuk ve gençlik hizmetlerini geliştirmeyi, gençlerin eğitimi, istihdam olanakları ve sosyal etkinliklere katılımını doğrudan amaç gaye edinmelidir.

Hiç şüphesiz Sosyal Belediyecilik, İnsanlığın Huzuru Projesinin Yerel Yönetimlerde ki ilk adımı niteliğindedir.

MHP Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları ve ARGE,Strateji Geliştirmelerden Sorumlu Genel Başkan Yarımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın İzzet Ulvi Yönter beyin öncülüğünde , kendi alanında çok saygın akademisyenlerin dahil olduğu önemli bir kurulla çalışma yapılarak ortaya konulan “ İnsanlığın Huzuru “ adlı çalışma şüphesiz tüm yerel yöneticilerin başucu kaynak kitap çalışması niteliğindedir.

Bu çalışma daHuzur, tarih boyunca en fazla ihtiyaç duyulan, ulaşılması en çok arzu ve amaç edilen insani hal ve hissedişin soyut tezahürüdür. Aklı başında her insan huzur ister, huzurlu bir hayat bekler. Huzur, tıpkı güvenlik gibi, tıpkı hürriyet gibi insanım diyen herkesin hakkıdır.Uzun süredir insanlık kaygı verici nitelikte bir huzursuzluk dalgasının tesiri altındadır. Huzur yokluğu insanların hayata bağlılığını, yaşama sevincini, işbirliği temelini vahim ve menfi düzeyde etkilemektedir. Kanın damarlardan çekilmesi neyse huzurun eksiliği de odur.”

İfade edildiği ve tespiti yapıldığı gibi eksiği hissedilen Huzurun tesisi dikkate almak öncelemek Yerel Yönetimler de Sosyal Belediyeciliği Üretken Belediyecilik ve İnsanlığın Huzuru Projesi ile entegre etmek yeniden toplumsal refahı yükseltmek üzere Birlikteliğin gücüyle canla başla çalışarak var etmek devamlı kılmak Büyük Türk Milletinin mensubu olarak hepimizin sorumluluğundadır.

Sosyal belediyecilik, sadece bir hizmet anlayışı değil, aynı zamanda insanın huzurunu inşa etme misyonunu taşır. Toplumsal refahı artırarak, bireyler arasındaki bağları güçlendirerek, eşitlik ve adaleti temel alarak, çevreye duyarlı bir yaklaşım benimseyerek belediyeler, insanlığın huzurunu sağlama yolunda önemli bir rol oynar. Bu çaba, sadece bugünkü kuşakların değil, gelecek nesillerin de daha yaşanabilir bir dünyada barış içinde yaşamasını sağlamak adına kritik bir öneme sahiptir.

Sosyal belediyecilik ve insanlığın huzuru, birbirini tamamlayan ve güçlendiren bir ittifaktır, bu ittifak sayesinde toplumlar daha adil, daha sürdürülebilir ve daha huzurlu bir geleceğe doğru ilerleyebilir.

Tartışmasız bir gerçektir ki ; bunu inşa edecek var edecek daim kılacak tek ittifak

Cumhur İttifakıdır !

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.