Penturk Haber

Oktay Vural: Hükümet, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'yu PKK'ya terk etmiş

SİYASET

Oktay Vural: "Artık bu ülkede polisler ve TSK kötü adam, İmralı kader kurbanı...Biri ecdadımızı işgalci gösteriyor, diğeri polise 'vururum' diyor. Asıl soru "bunları cesaretlendiren kim?" olmalıdır. Milletvekilliği ile; adam öldürmek, silah egemenliği birbiriyle bağdaşmaz"… "Polise tokat atana, teröristle yanak yanağa olana ne yaptılar? Yetmez deyip, 'sizi İmralı'ya da götürelim, ben götüreyim' dediler. Bu utanç verici tablonun cevabı günü geldiğinde verilecektir." „

 "İktidar, artık millete yük haline gelmiştir" diyen Vural, "Milletin değerlerini, inançlarını kendi siyasal amaçları için yok sayan bir iktidar vardır ve bu dönemin artık sonlarına geldiğimizi umut ediyorum. Milletin onur, şeref, tarih ve mukaddesatını yok etmek isteyen bu pervasızlık artık hazmedilemez. Günübirlik fikir ve zikir değiştirenler, milleti aldatıp kandıranlar milletin birlik ve beraberliğini kendi siyasi gelenekleri uğruna heba etmekten çekinmeyecek kadar cüretkâr olmuşlardır" şeklinde konuştu. 

"Hükümet kundaktaki bebeleri öldüren bebek katili ve PKK ile doğrudan görüşmelere başladı" diyen Oktay Vural, yaşanan sürecin, Türk tarihinin en utanç verici safhası olduğunu söyledi. 

Başbakan'ın "PKK ile hiçbir zaman masaya oturmadık, oturmayacağız" ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Örgütle pazarlık yapacak kadar namussuz ve ahlaksız değiliz" sözlerini hatırlatan Vural, "Milleti aptal yerine koyuyorlar, yalan bir para olmuş. Bu siyasete kim güvenecek? Siyaset namusu olanlarla yapılır" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Hükümetimiz bir vesileyle örgüt ve örgüt lideri ile görüşme imkanı buldu" sözlerini basın mensuplarına izleten Vural, "Bu ne utanç verici bir tablodur? PKK lutfetmiş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşürüldüğü duruma, seviyeye bakın. İmralı ve PKK siyasi muhatap haline getirildi. AKP, PKK'ya teslim olmuş, milleti ve şehitlerimizin ruhunu da teslim etmek istiyor" şeklinde konuştu. 

"Başbakan bebek katilinin odasındaki televizyonu dahi özel kalem müdür gibi ayarladı" diyen Vural, "Yurtdışına çıkarlarsa güvenliğini de sağlarız diyorlar. Yurtdışına semirtilmek, beslenmek için çıkacaklar ve TSK güvenliklerini sağlayacak. Düzmece açlık grevleriyle İmralı'yı pazarladınız. PKK ile mücadele akamete uğradı. Bedeli ne? Çık açıkla. Ne pazarlıklar yürütüyorsunuz" dedi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun "Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ezeli ve ebedi başkanıdır" sözlerini eleştiren Vural, "Tövbe diyorum. Savunduğumuz değerler için çok üzüntülüyüm. Siyaset değerler için yapılır. Sen kim oluyorsun da bu sıfatları birine atfediyorsun? Tüm Müslümanlardan ve Türk milletinden bu sözlerin için özür dileyeceksin. Bunların ayakları yerden kesilmiş" dedi. 

Toplantı sonrası soruları cevaplayan Vural, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin BDP'nin bir organizasyonunda polise silah çektiği görüntülerin sorulması üzerine, "Artık bu ülkede polisler, TSK kötü adam, İmralı kader kurbanı. Bu millet Meclis'te Boşnak ve Çerkezlere burası sizin vatanınız değil diyebiliyor. Hem Meclis kürsüsünden, hem de dışarıdan tüm dayatmaları yapıyor. AKP'nin verdiği destek sayesinde. Polise tokat atana, teröristle yanak yanağa olana ne yaptılar? Yetmez deyip, 'sizi İmralı'ya da götürelim, ben götüreyim' dediler. Bu utanç verici tablonun cevabı günü geldiğinde verilecektir. Bu zihniyet, sıcak yarada kezzap, beyin zarında sülüktür" cevabını verdi. 

BDP Şanlıurfa Milletvekili Binici'nin bugün düzenlediği basın toplantısında, "Silah çektiğim takdirde hedef gözetler, gözünün ortasına da çakardım. Çünkü nefsi müdafaaya giriyor" sözlerinin sorulması üzerine ise Vural, "Biri ecdadımızı işgalci gösteriyor, diğeri vururum diyor. Asıl soru "bunları cesaretlendiren kim?" olmalıdır. Milletvekilliği ile; adam öldürmek, silah egemenliği birbiriyle bağdaşmaz. Adam öldürmek bir milletvekilinin kullanabileceği ifadeler değildir" dedi. 

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün polislere yönelik "Hiç olmazsa eşek bir işe yarıyor" sözlerini de hatırlatan Vural, "Bu milletin askerini, polisini küçük gören zihniyetin yönettiği Türkiye'de bu tablo hiç şaşırtıcı değildir" dedi. 

"Hükümet, cinayet şebekesini masum gösteriyor" diyen Vural şunları söyledi: "Hükümet, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'yu PKK'ya terk etmiş. PKK'ya şirin gözükmek için siyaset yapmaktadır. TBMM Başkanı'nın yakalananların yüzde 35'inin sünnetsiz olduğunu söylemesi de örgütü aklamak için sürdürülen psikolojik harekatın bir parçasıdır. AKP İmralı'ya şirin gözükerek siyaset alanını genişletmeye çalışıyor." (15:15) 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.