Penturk Haber

MHP Grup Başkanvekillerinden Meclis Polisine Ziyaret

SİYASET

MHP Grup başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu, TBMM Koruma Daire Başkanı Şentürk'ü ziyaret ederek Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü kutladı

 Polis gününü kutlayan Vural, fedakarca çalışan emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkür etti ve başarılar diledi. 

Meclis'teki güvenlik önlemleri konusunda bilgi verenTBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk, MHP yöneticilerine de salı günü peş peşe siyasi parti grup toplantıları yapılmasının oluşturduğu sorunlardan bahsetti. Şentürk, iktidar kulisi tarafındaki iki salonda BDP grup toplantısından çıkılırken CHP grup toplantısına girildiğini anlattı.

Vural ise siyasi parti grup toplantılarına gelenlerin giriş ve çıkışlarıyla ilgili şimdiye kadar bir sorun yaşanmadığını belirterek, saldırının önceden planlandığını savundu. 

Vural, Meclis'teki güvenlik toplantısında MHP'nin ne tür öneriler getirdiğinin sorulması üzerine, siyasi parti grup toplantılarını izleyecek kişilerin bildiriminin önceden yapılması gerektiğini ifade etti. Meclis'in halka kapatılamayacağını vurgulayan Vural, güvenlik açısından bazı kısıtlamalar olabileceği üzerinde durduklarını kaydetti. 

Vural, Meclis'te güvenlik konusunda ivedi önlem alınması gerektiğini dile getirerek, "Bütün bunlar kutuplaştıran, ötekileştiren, düşmanlaştıran siyaset anlayışının yansımasıdır. Parlamento içinde atılan tekme tokatları, kan akan görüntüleri nasıl önleyeceğiz?" diye sordu. 

MHP TBMM grup toplantılarının şov alanına dönüştürülmediğini belirten Vural, kim sorun oluşturuyorsa ona yönelik tedbir alınması gerektiğini ifade etti. 

Siyasi partilerin grup toplantılarının aynı gün yapılmasında mahsur görmediklerini ve farklı günlerde toplantı yapılması yönünde öneride bulunulmadığını kaydeden Vural, "Grup toplantılarını izleyecek ziyaretçilerin sınırlandırılması önerildi" diye konuştu. 

-"Meclis ana binası keyif yapılacak yer değil"

MHP'nin diğer grup başkanvekili Halaçoğlu ise milletvekillerinin ziyaretçileriyle yeni binada görüşeceğini, bunda bir kısıtlama olmadığını söyledi. Grup toplantılarını izleyeceklerin parti yöneticileri ve grup yönetimlerinin bilgisi dahilinde TBMM ana binasına gelmesinin sağlanmasının önemli olduğunu ifade eden Halaçoğlu, "Mesele kalabalıklar, slogan atmalar ve aşırı kalabalığın grup toplantı salonlarının dışında da devam etmesi" dedi. 

Milletvekillerinin ziyaretçileriyle yeni binada görüşmesi halinde kulislerdeki karışıklığın da olmayacağını dile getiren Halaçoğlu, "Meclis ana binası keyif yapılacak, çay içilecek yer değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu yok" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.