Penturk Haber

Konuşana bak

SİYASET

Komutanlar tek tek cezaevlerine konulurken bu davaların savcısı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, şimdi de "400'e yakın komutanın tutuklu olması TSK'nın moralini bozuyor.Terörle mücadele edecek komutan bulamıyoruz" diyerek Türk Milleti'nin gözünü boyuyor. Erdoğan, sanki Başbakan değilmiş gibi 'mağduriyet' rolü oynuyor

 AŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ömrünü terörle mücadeleye vermiş komutanların niçin ve nasıl hapishanelere doldurulduğunu; bu milletin unuttuğunu zannediyor. Komutanlar tutuklanırken, "Ben bu davanın savcısıyım" diyen başbakan, teröristbaşının bir dediğini iki etmeyince şimdi de göz boyamak için, "Terörle mücadele için gönderecek komutan bulamıyoruz" diyebiliyor. İşlerine gelince bir gecede kanunları değiştiren hükümet, tutuklu komutanlarla ilgili kılını bile kıpırdatmıyor.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'la görüşmesine bile karşı çıkan Erdoğan, "Oraya gidip kendi nefislerini tatmin ediyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Bu tartışmaların ardından gözler bir kez daha cezaevindeki askerlere çevrildi.

Bu yıl Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner de istifa etti. Halen 36 muvazzaf general-amiral tutuklu ve görevinden uzak.

 

 

EMEKLİ PERSONELLE BİRLİKTE TUTUKLU ASKER SAYISI 400'Ü BULUYOR

Geçen yıl tutuklu muvazzaf amiral ve general sayısı 76'yı buldu. Terfi sırası gelen tutuklu generallerin tamamı, toplam 40 paşa, ağustos ayı başında yapılan son Yüksek Askeri ޞra'da emekli edilip Hasdal Askeri Cezaevi'nden Silivri F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Böylece Silivri'deki emekli paşa sayısı 115 oldu. Cezaevlerindeki toplam muvazzaf asker sayısı ise 200'ün üzerinde. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davaları nedeniyle emekli personelle birlikte tutuklu asker sayısı 400'ü buluyor.

 

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, tutuklu muvazzaf TSK personel sayısını 207 olarak açıklamıştı. Bakan Yılmaz'ın temmuzda yaptığı açıklama sonrasında resmi sayı açıklanmadı. Ancak YAŞ kararları ve Askeri Casusluk Soruşturması da dikkate alındığında, halen 250'nin üzerinde muvazzaf askerin tutuklu olduğu belirtiliyor. Casusluk davasında 51'i muvazzaf olmak üzere 85 kişi tutuklandı. Bu davanın sanık sayısı ise 280.

 

KUVVET KOMUTANI SIKINTISI BAŞLADI

2013 YAŞ'ta önemli atamalar yapılması gerekiyor. Çünkü Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı'nın görev süreleri doluyor. Ancak Deniz ve Hava'da yapılacak atamalarda 'seçim yapma'şansı kalmadı. Donanma Komutanı Oramiral Güner'in istifasıyla oramiralliğe terfi edebilecek tek isim olarak Koramiral Bülent Bostanoğlu kaldı. Aynı durum Hava Kuvvetleri'nde de söz konusu. Terfi edebilecek durumdaki tek isim Korgeneral Abidin Ünal.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.