Penturk Haber

İmralı'ya gidilecek zamanı söyledi

SİYASET

Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorularını cevapladı.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Bu hafta içinde olabilir. İlgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar, bu hafta içinde olabilirse bu hafta içinde olmazsa önümüzdeki hafta içinde, ama olacak. Bu konuda Adalet Bakanlığımıza henüz bir müracaat söz konusu değil, o müracaatlar yapılacak. İlkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesi içinde uygun olanlardan 2 ya da 3 kişi adaya gönderilebilir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emekli Orgeneral Ergin Saygun'un çalışma arkadaşı olduğunu belirterek, ziyaretini ''Bu bir insani görevdi. Bu insani görevi yerine getirdim. Herhangi bir beklentim söz konusu değil'' diye değerlendirdi.

CİLVEGÖZÜ’NDEKİ PATLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cilvegözü'ndeki saldırının hedefinin Türkiye olduğuna dikkati çekti.

İstihbarat kurumlarının süreci takip ettiğini söyleyen Başbakan, “Şu anda yapacağımız açıklama erken olabilir. İstihbarat kurumlarımız süreci takip ediyor. Kameralara takılmış olanlar var. Onların takibi devam ediyor. Umarım en kısa sürede sonuçlanır. Türkiye sınırları içinde oluyorsa Türkiye’yi tahrik etmek, bundan endişe duymuyoruz. Ama hiçbir şey karşılıksız kalmaz. Daha fazla gözaltılar da var. Tutanaklar tutuluyor, sonra bırakılıyor.” Dedi.

Haber Kaynağı: Trthaber
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.