Penturk Haber

Haram yiyen adamdan cumhurbaşkanı adayı mı olur

SİYASET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan birisinden cumhurbaşkanı olamaz, böyle bir aday çıkmaması lazım. Yasama organı " Parlamento benim için ayak bağıdır " diyorsa birisi onun aday olmaması lazım. Vatandaşına tokat atan, derdini anlatmak isteyen çiftçiye " Al ananı da git " diyen birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Rezil oluruz dünyada" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne Doğu'da ne Batıda itibarı vardır. Hepsi dışlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir cumhurbaşkanı adayını içine sindiremez ve kaldıramaz" dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu .

 

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "'Bugün cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne doğuda ne batıda itibarı vardır. Hepsi dışlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir cumhurbaşkanı adayını içine sindiremez ve kaldıramaz.

 

Bugün kalkmış duayla açıklamış. Samimi ol samimi. Sen kul hakkı yiyorsun. Haram yiyorsun. Haram yiyen adamdan cumhurbaşkanı adayı mı olur" diye konuştu

 

Kılıçdaroğlu, "Sizden-bizden ayrımı yapan cumhurbaşkanı adayı olamaz. Hukukun üstünlüğüne inanmayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Kadın - erkek eşitliğine inanmayandan cumhurbaşkanı adayı olamaz. En önemlisi geçmişi şaibeli olan birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz" diye konuştu .

 

DÜNYAYA REZİL OLURUZ

 

Kılıçdaroğlu, "Bir kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan birisinden cumhurbaşkanı olamaz, böyle bir aday çıkmaması lazım. Yasama organı " Parlamento benim için ayak bağıdır " diyorsa birisi onun aday olmaması lazım. Vatandaşına tokat atan, derdini anlatmak isteyen çiftçiye " Al ananı da git " diyen birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Rezil oluruz dünyada " dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.