Penturk Haber

Fransız solundan CHP'ye seçim taktikleri

SİYASET

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a seçim kazandıran araştırma şirketinin yetkilileri CHP'ye taktik verdi

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li bütün belediye başkanlarıyla onur ve gurur duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel'de düzenlenen 'Yerel Seçimler için Hedef 2014' başlıklı CHP'li Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu.
VERİLMEYECEK HESAPLARI YOKTUR
İktidarın "CHP'li belediye başkanları üzerine nasıl sistemli baskı uygularız,onları nasıl itibarsızlaştırırız, onları halkın gözünde nasıl küçük düşürürüz"çabalarıyla seçime hazırlandığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bu bizi rahatsız ediyor. Ben bunu CHP adına değil, demokrasi adına söylüyorum. Üzerimize baskı kurmalarının bizim açımızdan hiç bir önemi yok, biz bu baskıları aşa aşa bugünlere geldik. Seçimle gelen belediye başkanına herkesin saygı duyması gerekir. Seçimle gelen ancak ve ancak seçimle gitmeli. CHP'li belediyeler hukuk içinde kalmak koşuluyla yapılan denetimlerden şikayet etmiyor. Çünkü verilmeyecek hiçbir hesapları yok."

BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZ KALPAZANLIK MI YAPTI?
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne 2012'de yapılan operasyonun gerekçesininengellilerin toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binmesi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Bizim belediye başkanımız sahte bilet basıp, kalpazanlık mı yaptı?' diye sordu. Kılıçdaroğlu, Eskişehir'deki son operasyonun da 'Neden Porsuk Çayı projesini hayata geçirdin?" denilerek yapıldığını, bu operasyonların CHP'li başkanları daha da itibarlı yaptığını söyledi.


FRANSIZ SOLUNDAN SEÇİM TAKTİKLERİ
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a seçim kazandıran kampanyayı yürüten araştırma şirketine mensup Vanessa Bouquillon-Coqueret ve Aurelien Raspiengeas da davetli olarak katıldıkları toplantıda CHP'li başkanlara 3 saat boyunca tüyolar verdi. Fransızlar, başkanlara, "Her sokağa girin, insan odaklı çalışın, halkın gündelik yaşamını projelendirin" önerisinde bulundu.

CHP MESUT YILMAZ'IN İZİNDE
Hatırlayanlar iyi bilir, 1991 yılında ünlü Fransız reklamcı Jacques Seguela, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın çağrısı üzerine ülkemize gelmiş ve ANAP için'Daha yapacak çok iş var' sloganını uygun görmüştü. Ancak gülmeyen Mesut Yılmaz'a gülen posterler dahi hazırlayan Seguela'nın bütün uğraşları boşa gitmiş ve ANAP o dönem seçimleri kaybetmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.