Penturk Haber

Erdoğan'dan AK Parti'deki kurmaylarına: Barolar için seçim düzenlemesini hemen hazırlayın

SİYASET

Erdoğan liderliğinde önceki gün gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısında meslek kuruluşlarının seçimleri, yapısı ve faaliyetleriyle ilgili yapılacak kapsamlı düzenleme gündeme geldi. Teşkilatına talimat veren Başkan Erdoğan yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesini istedi.

Vesayetin siyasi uzantısı ve sözcüsü CHP'nin kamudaki gücü kırılıyor. Hürriyet'in haberine göre kademeli olacak ve ilk etapta Barolar Birliği ile başlayacak düzenlemeyle ilgili Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, toplantı boyunca birçok kez konuya geri dönüp, “Hemen düzenlemeyi hazırlayın, hemen bitirin” talimatı verdiği öğrenildi.

"YANLIŞ ANLAŞILMALARA İZİN VERMEYİN"

Başkan Erdoğan, konunun çok hassas olduğunu belirterek, “Yanlış anlaşılmalara izin vermeyin. Her kesimin görüşünü alın ve taslağı partinin hukukçu kurmayları ile çalışın” uyarısı yaptı.

ALTERNATİF BAROLAR GELİYOR

Başkan Erdoğan’ın talimatının ardından AK Parti dün Meclis’te iki ayrı toplantı düzenledi. İlk toplantı, avukatlık kanun taslağı içinde yer alan baro seçimlerine yönelik düzenlendi. İkinci toplantı ise diğer meslek örgütleri için yapıldı. Toplantıya Grup Başkanvekilleri Cahit Özkan, Özlem Zengin ve Mehmet Muş ile AK Parti’nin hukukçu milletvekilleri katıldı. Toplantıda bazı illerde alternatif farklı baroların kurulması gündeme geldi.

BAROLARIN FAALİYETİ VE YAPILANMASI DEĞİŞECEK

Ankara, İstanbul, İzmir gibi üye sayısı fazla olan illerde alternatif barolar kurularak, üye zorunluluğunun kaldırılması planlanıyor. Düzenleme ile sadece barolardaki seçimler değil, baroların faaliyet ve yapısında da değişim olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.