Penturk Haber

Büyük AK Parti Kongresi'nde neler yaşandı?

SİYASET

AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde MKYK listesi açıklandı, yapılan oylamada geçerli bin 353 oyun tamamını alan Ahmet Davutoğlu yeniden genel başkan seçildi. İşte tüm atmosferiyle adım adım 'tarihi' AK Parti kongresi...

AK Parti'nin uzun süredir hazırlandığı AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde, 1 Kasım erken seçimi için gerekli gördüğü 'fabrika ayarlarına dönüş' sürecinde büyük önem verdiği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu listesi (MKYK) belirlendi.

MKYK listesinin belirlenmesinin yanısıra, Ahmet Davutoğlu, tek aday olarak girdiği seçimde, geçerli bin 353 oyun tamamını alarak 'fire vermeden' yeniden Genel Başkan seçildi.

'İLKLERİN KONGRESİ'
İlklerin yaşandığı AK Parti Kongresi, parti tarihine "Erdoğan'sız ilk AK Parti kongresi" olarak geçti. Erdoğan kongre salonunda yer almasa da, gerek salondaki atmosferi kaplayan posterleri, hayatının anlatıldığı kısa tanıtım filmi ve partililerin sloganlarıyla salonda etkisini hissettirdi.

İşte tüm detaylarıyla, erken seçim öncesi 'ayar değişimi' için start verilen 'AK Parti kongresi'nde yaşananlar:

DAVUTOĞLU'NDAN YENİLİK İŞARETİ
Kongre'de konuşan Davutoğlu, 'yolsuzlukla mücadele eden, şeffaf ve kuruluş ilkelerine bağlı bir dönem' vaadinde bulundu; kongre için 'yenilenme kongresi' nitelendirmesini yaptı.

Kritik önem taşıyan kongrede, Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Hanım, kürsüden okunan Nurullah Genç'in, "Uyan artık yiğidim" şiirinden "Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır Külümüzden yükselen duman bizden yanadır Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır..." dizeleri eşliğinde salona girdi. 
DİVAN OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

AK Parti Kongresi'nde Divan oy birliği ile seçildi. Divan Başkanlığı'nı Eski Başbakan yardımcısı ve eski Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ üstlendi. 

İŞTE DİVAN KURULU

Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, üyeliklere de AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Başkanı Azize Sibel Gönül ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanı Abdurrahim Boynukalın getirildi.

SON GÜNLERİN TARTIŞMALI İSMİ BOYNUKALIN'A DİVAN ÜYELİĞİ GÖREVİ

Başkan Yardımcısı Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül oldu. Divan üyelerine ise grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül ile Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın seçildi.

DAVUTOĞLU İÇİN ANLAMLI 'MEVLANA' ŞİİRİ

Davutoğlu, salona girerken "Mevlana'nın, Şems'in diyarından" sözleriyle takdim edildi.

Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için özel olarak hazırlanmış bir tanıtım filmi yayınlandı.

AK PARTİ'NİN GEÇMİŞİ, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN TANITIM FİLMLERİ YAYINLANDI

AK Parti'nin geçmişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için özel hazırlanmış iki tanıtım filminin ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı'nı devraldığı son bir yıllık dönemi anlatan üçüncü bir tanıtım filmi daha yayınlandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.