Penturk Haber

Başbakan Davutoğlu'ndan sert mesaj

SİYASET

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin grup toplantısında 4 bakan hakkına çıkan kararı ilk kez değerlendirdi

 Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Meclis grup toplantısı konuşmasına, hayatını kaybeden HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için başsağlığı dileyerek başladı.
Ardından Suriye sınırında alıkonulan astsubayla ilgili, “Kaçakçılarla mücadele sırasında alıkonulan astsubayımız MİT’in son derece başarılı bir operasyonuyla ülkemize getirildi. MİT’i bir kez daha bu çalışması dolayısıyla tebrik ediyorum
” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda MİT'i tebrik ettiği sırada AK Parti izleyici sıralarından “İşte ordu işte komutan” sloganları yükseldi. Davutoğlu bu sloganlara, “İşte millet işte hizmetkarınız” cevabını verdi.

İŞTE KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

Demokrasiye sahip çıkan seçmenlerimize tek tek teşekkür ediyorum. Bizim en büyük sayanağımız millettir. Hiçbir grup sizler kadar darbeye karşı milli iradeye sahip çıkmamıştır. Biz 30 Mart'a telaşa kapılmadan alanlara indik. Demokratik istikrari güçlendirerek yola devam edeceğiz.

30 Mart'ta ve 10 Ağustos'ta Allah'a ve millete sığındık. Bütün bu kritik süreçlerden alnımız ak çıktıktan sonra her hafta sonunu farklı bir ilimizde geçiriyoruz. 1 ay içerisinde hissettiğim şey milletimizin arkamızda olduğudur. 

Biz doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün Anadolu'yu harmanlarken, Kılıçdaroğlu İstanbul ve İzmir'e gitti, Bahçeli ise sadece Tunceli'ye gitti. Demokratik istikrarın teminatı AK Parti iktidarıdır.

İkinci hedefleri ekonomik kriz çıkarmaktır. Hep kara haber ürettiler. Avrupa Birliği üyesi hiçbir ülkede bizim başarı hikayemiz yok. Birçok ülkeden daha performanslı bir bütçe çıkardık. İki haberle ekonomimizin sağlamlığı konusunda şok yaşadılar. Enflasyon yüzde 0,44 düştü ve iniş trendi devam edecek. Borsa son iki yılın rekorunu kırdı. 

Beklediklerinin aksine ithalatın ihracatı karşılama oranı yüzde 70'lere geldi. Çünkü bu ekonominin gücü kaynağı AK Parti kadrolarının siyasetidir. Bahçeli kendi dönemini hatırlasın, biz de krize giden hortumları hatırlatırız. Bu ekonomi ak bir siyasetin elinde başarıya ulaşmıştır. Ekonominin bozulmasını bekleyenler daha çok beklerler.

Üçüncü hedefleri de Türkiye'yi uluslararası arenada itibarsızlaştırmak, bir başarı hikayesini karalamak. Dört yıldır uluslararası medyanın karalamasıyla karşı karşıyayız. Bütün bunlar Türkiye'ni başarı hikayesinin dışarıya yansımasıyla oldu. Uluslararası arenada bu kampanyanın ulaşmadığı yerler demokrasinin geliştiği darbe dönemlerinin ayaklar altına alındığı bir dönem olarak hatırlanacak. Onlar ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, Somali'nin de Filistinli'nin de Suriyeli'nin da kalbinde al bayrak var. Onların kalbine al bayrağı işleyen de AK Parti olmuştur.

(Yüce Divan'a ret kararı) Biz bu oyunu bozduk. Türkiye'de demokrasiye darbe vurulmak isteniyor. Bu oyunu yapanlar tarih önünde hem mahcup hem de mahkumdurlar.


Biz bu komisyona hiçbir şekilde baskıda bulunmadık. Biz AK Parti olarak soruşturma komisyonu kurduk kesinlikle müdahale etmedik. Şimdi herkes bu karara saygı duymalıdır. Biz AK Parti kadroları olarak atmamız gereken tüm adımları attık. AK Parti bir vicdan hareketidir, reform hareketidir.

Neyi ne zaman yapacağımıza biz karar veririz. Komisyon kararına saygı duyarız. Meclis kararına da saygı duyarız. Tek bir ruh olarak yolumuza devam ederiz. AK Parti sadece meclis grubumuzdan oluşan bir hareket değildir. Bu hareketin kirlenmesine izin vermeyeceğiz. 

4. Murat'a atfedilen bir söz var. Geçme namert köprüsünden ko götürsün su seni, yatma tilki yuvasında ko aparsın aslan seni... Sureti haktan görünerek küçük hesaplarla AK Parti kadroları üzerinden yönlendirme yapanlar bilsinler ki biz namerdin köprüsünden hiç geçmedik. Biz hiç bir zaman tehditlere boyun eğmedik. Biz aslanlara karşı mücadele ettik ama arkamıza milletimizi aldık. AK Parti siyasette vicdanına adaletin ta kendisidir. Reformun ve yolsuzlukla mücadelenin de ta kendisidir. Neyi ne zaman yapacağımıza biz karar veririz. Kimse AK Parti üzerinde oyun oynamaya kalkmasın. AK Parti sadece meclis grubundan oluşan bir hareket değildir. AK Parti sadece 9 milyon üyesinden oluşan bir hareket değildir. AK Parti tarihin derinilğinden gelip ebediyete yürüyen bir ruhun tecessüm etmiş şeklidir. Evladı fatihanın bugünkü siyasi adıdır. Bize yardım yok mu diyen Gazzelinin Somalilinin dönüp baktığı merhamet hareketinin adıdır. AK Parti Arakan'da secdeye kapanıp dua eden Müslümanların duasıdır."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.