Penturk Haber

Bahçeli'den Karabağ'a sessiz kalan Türk devletlerine sert tepki

SİYASET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, işgalci Ermenistan’a karşı mücadelesinde Azerbaycan’ın yanında olmayan Türk devletlerine çok sert çıktı. Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını belirten Bahçeli, “Hadi Kıbrıs davasında sesiniz çıkmıyor, hadi Kerkük’ten habersizsiniz, bari Dağlık Karabağ’da taraf olun. Ayıptır, günahtır.” dedi.

Orta Asya’daki Türk devletlerinin Karabağ’da yaşananlara gözünü kapamasını sert sözlerle eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir Türk dünyaya bedeldir diyoruz fakat hiçbir dost ve kardeş ülkeden dimdik bir duruş göremiyoruz. Ayıptır, günahtır.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına değindi.

“Türk Cumhuriyetlerinin Dağlık Karabağ konusundaki sessizliği kahrediyor”

Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde yanında olduklarını vurgulayan Bahçeli’nin hedefinde Türk devletleri vardı.

1990’lı yıllarda bağımsızlıklarını kazanan Türk Cumhuriyetlerinin Dağlık Karabağ konusundaki sessizliği, tepkisizliği ve hareketsizliğinin kendilerini kahrettiğini belirten Bahçeli, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan’ın diyalog ve müzakere çağrılarına tepki gösterdi.

“Hakkın ve hakikatin safında yer alın”

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyoruz ki, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Bunu biliyor, buna inanıyor, bunu haykırıyoruz. Türk’ün feryat ettiği bir ortamda, bir başka Türk’ün buna duyarsız kalması abesle iştigaldir. Hadi Kıbrıs davasında sesiniz çıkmıyor, hadi Kerkük’ten habersizsiniz, bari Dağlık Karabağ’da taraf olun, üstelik hakkın ve hakikatin safında yer alın. Haklı olan ülke Azerbaycan’dır. Mağdur olan ülke Azerbaycan’dır. Toprak bütünlüğü ve egemenlik çıkarları suikasta uğrayan ülke de Azerbaycan’dır.

“Susmak tarihi hata, elim ve trajik bir acziyettir”

Haksızlık karşısında susmak tarihi hata, elim ve trajik bir acziyettir. Mazisi ile alakasını kesmeğe kalkan, tarihini zorla unutmak isteyen toplumların mensubiyet ve metanet duygusu kaybolacak, hepsi birden silik gölgeye dönüşecektir. Biz gölge değiliz, Türk evladı Türk’üz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.