Penturk Haber

Arınç'tan önemli açıklamalar

SİYASET

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç gündeme ilişkin önemli ilgili açıklamalar yaptı.

İşte Arınç'ın konuşmasından önemli satırbaşları...

Ankara'daki ABD Büyükelçilğine yönelik saldırı ile ilgili konuşan Arınç, " Bütün eylemlere bakıldığında acımasız bir örgüt olduğunu görüyoruz. Olay üzerine rapor istemiştim. Polise yönelik cinayet işleyen bir şebeke. İnşallah bu son eylem olur. Ama geçmişte bu yana terör amaçlı acımasız bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor." dedi.

Arınç saldırı ile ilgili, "Bu örgüt, Apocular diye bilinen grubun dışında PKK örgütünden kurulmuş bir örgüttür. Terör örgütü olarak bilinen; Türkiye'nin zararına çalışan bir örgüt olduğunu bilmeliyiz. Son olayda hangi ülkenin etkisi var bu konu tespit edilmiş değil. Türkiye'de kaos ortamı yaratmak isteyen ülkeler bulunabilir. Bir hükümet üyesi olraak bu işin arkasında şu ülke vardır diyemem. Maddi destek itibariyle bazı ülkelerin desteği olabilir. Bunun tespit edilmesi gerekir. Fransa'da 3 PKK'lı kadının öldürülmesinin ardından da hangi ülke var tartışmaları yaşanmıştı.

ABD Büyükelçiliği gibi çok sıkı korunan biryerde kapıda farkedilği gibi bombayı orada patlatmıştır. Ülke ismi zikrederken çok dikkatli olunması gerekir. " diye konuştu.

İMRALI GÖRÜŞMELERİ

Arınç, İmralı görüşmelerine ilişkin, "İmralı süreci ile başlayan süreç bir istihbarat birimimiz tarafından başlatılan bir süreçtir.

Emniyet'in, MİT'in, askeri istihbaratın tek amacı vardır. Saldırıyı önceden engelleyebilmek. Burada MİT, PKK gibi acımasız bire terör örgütü ile ilgili mücadelede önemli bir rol üstleniyor. Öcalan'la ilgili temas kurulursa örgüt silah bırakabilir demişler. Böyle bir ihtimal var mı, olabilir. Parti grubumuzdan birinin bu görüşmelerle ilgilisi yok. Olsaydı AK Parti işin içinde derlerdi. Bu görüşmelerden sonra siyasi bir karar almak gerekir. Ak Parti'nin alması gerkiyorsa hükümet olarak karar alacak.

Son 6 aydır örgüt çökmüş durumda. Eylem yapmasını engelliyoruz. Özel harekat polisinden askerine kadar herkes PKK'ya nefes aldırmıyor."dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI

Büyükşehir yasası ile ilgili eleştirlere de karşı çıkan Arınç, "16 büyükşehire ilaveten 13 şehir daha büyükşehir oldu. Büyükşehir olabilmek çok büyük başarı. Hala bunu küçümsemeye çalışanların olduğunu görünce hayıflanıyorum. Ak Parti döneminde olmasaydı bazı partilerin sokaklara dökülüp nasıl sevinç yaşayacağını biliyorum. Ama AK Parti yapınca küçümsüyorlar. Başkanlık sistemi gelecek diye gece uykuları kaçıyor. Kişisel endişelerinden dolayı sisteme karşı çıkıyorlar. Kıskanma ne olur çalış seniğnde olun! Bu seçimdir milletin seçtiğine saygı duymak gerekir. " diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.