Penturk Haber

Müezzinoğlu: Teröristleri bile tedavi ediyoruz

SAĞLIK

Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Mehmet Müezzinoğlu, bu süreçte hiçbir ayrım yapmadıklarını ifade etti

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gezi Parkı eylemleriyle başlayan olaylarda 1000'in üzerinde ambulansla yaralılara hizmet verdiklerini söyledi.

'Sağlık Bakanı oraya ambulans göndermem dedi' şeklinde haberler çıkarılarak toplumsal barışla oynandığını ifade eden Müezzinoğlu, "Biz teröristi bile tedavi ediyoruz." dedi.

"27 AMBULANS HASAR GÖRDÜ"

Olay yerlerinde İstanbul'da 17, Ankara'da 10 civarında ambulansın tahrip edildiğini kaydetti. Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne'ye gelen Bakan Müezzinoğlu, Taksim olaylarını değerlendirdi, "Ülkemiz adına açıkçası tatsız hadiseler. Ümit ediyoruz ki, sağduyu, milli menfaatler, birbirimizi daha iyi anlamamızı birlikte yarını planla anlayışını merkeze alabilirsek en kısa zamanda olayların bitmesini sağlarız. İstanbul'da 17 tane ambulansımız tahrip edildi. Ankara'da 10 civarında ambulansımız tahrip edildi. Bizim görevimiz sağlık sorunu olanları gidip tedavi etmek. O nedenle en kısa zamanda sağduyunun hakim olmasını istiyoruz. Ön yargıları veya ön kabulleri varsa onları da anlayamaya çalışıyoruz. Ben sürecin soğukkanlılıkla atlatılacağına inanıyorum." diye konuştu.

"TERÖRİSTLERİ BİLE TEDAVİ EDİYORUZ"

Birilerinin toplumun Türkiye'nin duygularıyla oynayarak, tahrik ederek ülkenin imajını bozmaya çalıştığını savunan Sağlık Bakanı, şöyle devam etti: "Bu iç huzur ve barışı yanlış ve kasıtlı haberlerle bozmak istiyorlar. Mesela benimle ilgili dediler ki, 'Sağlık Bakanı oraya ambulans göndermem dedi' denildi. Biz teröristi bile tedavi ediyoruz. Bizim görevimiz sağlık sorunu olan kişilere en kısa zamanda acil hizmeti verebilmek. Birileri arka planda bu ülkenin huzuru, geleceği ve ekonomik başarıyla oynuyor. Toplumsal barışı ile oynuyor. Toplumsal barışımızı ne pahasına olursa olsun yeniden merkeze almalıyız. Biz birlikte güçlü bir ülkeyiz. Bu olayları sokağa çıkan vatandaşlarımızın sağduyusuyla aşacağız. Sokağa tepki göstererek veya ifade etmek için çıkmak farklı bir şey. Yakmak, yıkmak kamuya zarar vermek farklı bir şey. Bunlar medeni insanlara yakışmaz. Sosyal medyadaki yalan haberlere kamuoyunun itibar etmemesini doğru bilgiye ulaşacak kanalları kullanmasını tavsiye ediyorum."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.