Penturk Haber

Koronavirüs anonsları değişti! 'Bu sizi yanıltmasın'

SAĞLIK

Cami ve belediye hoparlörü ile kolluk kuvvetlerinin araçlarından 81 ilde günde 5 kez koronavirüs salgınına karşı yapılan uyarı anonslarında havaların ısınması nedeniyle değişikliğe gidildi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede kapsamında cami ve belediye hoparlörü ile kolluk kuvvetlerinin araçlarından vatandaşlara sık sık uyarı anonsları yapılıyor.

Söz konusu uyarı anonslarında havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların rehavete kapılmaması için değişikliğe gidildi. Yapılan yeni anonslarda, “Sıcak hava yanıltmasın, salgın tehlike geçmiş değil” uyarısı yapılıyor.

Anons edilen eski metinde, "Değerli hemşehrilerimiz evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım" ifadeleri kullanılırken, artık yapılan anonslarda havaların ısınmasının tedbirlerde gevşemeye yol açmaması gerektiği, salgın tehlikesinin henüz geçmediği vurgulanıyor.

Anonslar, hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına gidilen illerin dışındaki 50 ilde özellikle hafta sonu daha sık şekilde tekrarlanacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.