Penturk Haber

Köpek Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

SAĞLIK

Köpek sahibi olmaya karar verdiyseniz, onun beslenmesi, bakımı sırasında ihtiyaç duyabileceği her konuda bilgi edinmeli, hangi püf noktalarına dikkat etmeniz gerekecek öğrenmelisiniz

Köpek sahibi olmaya karar verdiyseniz, onun beslenmesi, bakımı sırasında ihtiyaç duyabileceği her konuda bilgi edinmeli, hangi püf noktalarına dikkat etmeniz gerekecek öğrenmelisiniz. Böylelikle çok daha bilinçli bir şekilde köpeğinizin günlük rutinlerini düzenleyebilir, çok daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

 

Köpek sahibi olacaksanız, ona zaman ayırmanız gerekeceğini de göz önünde bulundurmalısınız çünkü köpeğinizin günlük ihtiyaçları sadece beslenmekle bitmez. Tuvalet ihtiyacını karşılayabilmesi için onu belli aralıklarda dışarı çıkarmanız, onunla oyun oynamanız ve eğitim vermeniz de gerekecektir. Ayrıca veteriner kontrollerini yaptırmak için zaman ve bütçe de ayırmanız gerekiyor. Bu nedenle köpek sahiplenmeden önce yeterli zaman ayırabileceğinizden ve bütçenizin köpeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğinden emin olarak yola çıkmanızda fayda var.

Köpeğinizin günlük rutinleri arasında en önemli yeri beslenme konusu kaplar. Almak istediğiniz ırkın nasıl beslendiği konusunda detaylı bilgi sahibi olmalı ve köpeğin ırkı kadar yaşına da uygun şekilde yöneleceğiniz kuru ve yaş mama çeşitlerini belirleyerek sevimli dostunuzu beslemelisiniz. Köpeğinizi yaşına, ıkına varsa sağlık sorunlarına uygun en ideal mamalar ile beslemeniz onun yaşam kalitesini arttırmak anlamında oldukça önem içeriyor.

 

Kuru ve yaş köpek mamalarının yanı sıra besin takviyelerine, vitaminlere de gereksinim duyacaksınız. Köpeğiniz için mama çeşitlerini, besin takviyelerini almanın en kolay ve hızlı yolu sanal pet shop mağazalarını ziyaret etmek. Sanal mağazalarda satışa sunulan mama çeşitleri farklı köpek maması markaları altında incelenebiliyor. Markalar arasında fiyat karşılaştırması yaparak ve her mamayı tek tek inceleyerek mama seçimlerinizi yapabilir ve pratik bir şekilde satın alabilirsiniz.

 

Köpeğiniz mama ve su ihtiyacını gidermenin ardından tuvalet ihtiyacı duyacaktır. Bu ihtiyacını giderebilmesi için onu dışarı çıkarmanız gerekecek. Birlikte yürürken onu hem kontrol edebilmek hem de koruyabilmek, bir yandan da kaybolmasını önleyebilmek için köpeğinize bir tasma takmalısınız. Piyasada satışa sunulan birçok tasma modeli bulunuyor. Bunlar arasından seçim yapabilirsiniz. Şunu da baştan belirtelim; yavru köpek almayı düşünüyorsanız, ilk 6 ay çişlerini tutamayacaklarından dolayı oldukları yere yapabileceklerini bilerek yavru köpek sahiplenmeli ve tuvalet eğitimi konusunda sabır gösterebileceğinizden emin olmalısınız.

Köpeğinize eğitim de vermeniz gerekecek. Eğitimi sırasında sabırlı olmalı, söz dinlemediğinde elle veya farklı nesneler ile ona vurmaktan kaçınmalısınız. Aksi taktirde köpek ters tepki gösterebilir. Köpeğinize her zaman, her ne olursa olsun ilgi ve sevgiyle yaklaşmanız sıcak bir iletişim kurmanız açısından önemli. Eğer bir ceza vermek istiyorsanız, bu durumda ona komutları sert bir ses tonu ile vermek işinize yarayabilir. Sizin verdiğiniz komutları yerine getirdiğinde ise ona vereceğiniz ödül maması onu heveslendirecek ve diğer komutlarınızı yerine getirmesinde etkili olabilecektir.

Köpeklerin beslenmeleri için ihtiyaçları olacak kuru ve yaş mamaları, ödül mamaları ve vitamin destekleri, kıyafet ve aksesuar çeşitleri, temizlik ürünleri ve oyuncaklar online olarak sanal pet shoplardan kolaylıkla alınabilir. Pet shop online sitesi //www.petzimo.com ziyaret edebileceğiniz kaliteli ve güvenli bir web sitesidir. Aradığınız ürünleri geniş bir ürün yelpazesi ve farklı markalar altında sitede inceleyebilir, beğendiğiniz ürünleri hızlı ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.