Penturk Haber

Jandarma ameliyata girdi doktor istifa etti

SAĞLIK

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir mahkumun ameliyatı sırasında jandarmanın ameliyathaneye girmesi doktoru kızdırdı. Olay üzerine ameliyathane sorumlusu Prof. Dr. Kenan Erzurumlu istifa etti.

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ameliyathanesinde yaşanan mahkum krizi profesörün istifasıyla sonuçlandı. Bir mahkumun ameliyatı sırasında ameliyathaneye jandarmanın girmesine kızan ameliyathane sorumlusu Prof. Dr. Kenan Erzurumlu görevinden istifa etti.
NTV'den alınan bilgiye göre, ameliyathaneye burun kemiği ameliyatı olması için getirilen mahkumun güvenliğinden sorumlu jandarma, ameliyathanede beklemek isteyince, ameliyathane sorumlusu Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, steril olan bir ortamda sağlık görevlileri dışında kimsenin bulunamayacağını belirterek, jandarmadan ameliyathane dışında beklemelerini istedi. Mahkumun güvenliğinden kendilerinin sorumlu olduğunu belirten askerlerin yönetimi arayarak olumlu yanıt almaları üzerine, duruma tepki gösteren Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, ameliyathane sorumlusu görevinden istifa etti.
Söz konusu mahkum dahil tüm ameliyat olanların canlarının hekimlere emanet olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erzurumlu, "Yapılan uygulama sağlık kurallarına aykırı ve üçüncü dünya ülkelerinde olabilecek bir uygulama. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne yakışmayacak bir uygulama. Bu nedenle ameliyathane sorumluluğu görevimden istifa ettim" diye konuştu.
Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ise askerlerin ameliyathane koridorunda beklediklerini belirterek, "Askerlerin orada bulunmasında bir sakınca bulunduğunu düşünmüyorum. Hocamızın neden böyle bir istifa kararı aldığına da anlam veremiyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.