Penturk Haber

Bakan Bayraktar'ın para verdiği kanser hastası kız konuştu

SAĞLIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın verdiği parayı ağlayarak iade eden kanser hastası genç kız ilk kez konuştu. Genç kızın ilaçlarının Sağlık Bakanlığı tarafından temin edileceği bildirildi.

 Kanser hastası Dilek Özçelik Türkiye'nin gündemine oturdu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan Türkiye'de bulamadığı ilaçlar konusunda yardım isteyen ancak bakan Bayraktar'ın para verdiği genç kız ağlayarak parayı bakana iade etmişti. Bakanın bu hareketi özellikle sosyal medyada büyük tepki çekerken o genç kız bugün ilk kez konuştu.

Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaret eden Dilek Özçelik, bakan Erdoğan Bayraktar'dan çaresiz olduğu için yardım istediğini belirterek “Ben 'ilaç' dedim, o 'para' dedi. Bakan Erdoğan Bayraktar'dan yardım istemiyorum” dedi. Kanser hastası olan Dilek Özçelik'in ilaçlarının Sağlık Bakanlığı tarafından temin edileceği bildirildi.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın verdiği parayı reddeden kanser hastası Dilek Özçelik’i makamında kabul etti. Yanlış anlaşılma olduğunu savunan Vali Hasan Duruer, “Sayın Bakanımız bana hadiseye üzüldüğünü ifade etti. Biz devlet olarak kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresiyiz. Hastalığının tedavisi konusunda her konuda yardım edeceğiz'' dedi.

Bakan Erdoğan Bayraktar'ın para verdiği kanser hastası kız konuştu. Trakya Üniversitesi'nde okuyan Dilek Özçelik ise kendisine 3 hafta önce lenf kanseri teşhis konduğunu anlattı.

‘BEN İLAÇ DEDİM, O PARA DEDİ’

Kanser olduğu için bazı ilaçları yurtdışından getirttirmek zorunda kaldığı için Bakan Bayraktar'dan yardım istediğini ifade eden Dilek Özçelik, “Ailece çok zor günler geçiriyoruz. Ben ve benim gibi insanlar mevki ve makam sahibi değiliz. Haliyle bazı şeylere çok kolay ulaşamıyoruz. Bakan Bey'i şans eseri gördüm. Kendisinin 1-2 dakika beni dinlemesini istedim. Ben ‘ilaç’ dedim. O ‘para’ dedi”ifadelerini kullandı.

Dilek Özçelik, “Sadece kendim için yardım istemiştim ama bugün anladım ki, birçok kanser hastasının bu ilaçlara ihtiyacı var. Ben mevki ve makam sahibi değilim ama insanım. Benim de değer yargılarım var. Şu hayatta en değer verdiğim şeylerden biride minnet duygusudur” diye konuştu.

‘ELİNİZ CEBİNİZE DEĞİL VİCDANINIZA GİTSİN’

Erdoğan Bayraktar’dan yardım istemediğini dile getiren Dilek Özçelik, “Bakanımız yaptığı davranışın bilincine varmış ki, üzüntüsünü dile getirmiş. Ben Sayın Bayraktar'dan değil Sağlık Bakanımızdan yardım bekliyorum. Ama Sayın Bayraktar Bey’in yardımını istemiyorum. Tüm mevki ve statü sahibi olan inanlar için şunu söylüyorum. İnsanlar çaresiz oldukları için yardım istiyorlar. Boyun eğiyorlar. Yanınıza yardım amaçlı bir insan geldiğinde eliniz cebinize değil de vicdanınıza gitsin'' dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREDE

Öte yandan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dilek Özçelik’in ilaçlarının bakanlık tarafından temin edileceğini ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.