Penturk Haber

Aile hekimliği için randevu sistemi başladı

SAĞLIK

Aile hekimine gidecekler dikkat. Artık aile hekiminize gitmeden önce de randevu alacaksınız. Peki, bugün başlayan uygulama nasıl işleyecek? Aile hekimliğinden randevu nasıl alınacak?

 Ve aile hekimliğinde yeni sistem bugün itibariyle başladı. Artık aile hekimine giderek muayene olmadan önce randevu alacaksınız. Hastane randevu sisteminin bir benzeri olan uygulama ile hastalar telefonla ya da internet üzerinden aile hekimlerinden randevu alabilecek.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Hakkı Öztürk, aile hekimliklerinde başlatılan randevu sistemi hakkında bilgi verdi. Sistemin nasıl işleyeceğini anlatan Öztürk bakanlığın "Merkezi Hastane Randevu Sistemi"nin adının, "Merkezi Randevu Sistemi" olarak değiştirildiğini söyledi.
Öztürk'ün verdiği bilgiye göre 1 Temmuz'dan itibaren hastalar sadece hastane başvuruları için değil aynı zamanda aile hekimleri için de randevu alabilecek.
Hastaların aile hekimlerinden randevularını telefonla "Alo 182 Çağrı Merkezi", internet ortamında "www. hastanerandevu.gov.tr" adresi, mobil cihazlarla ise "Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması" ile alabileceğini bildiren Öztürk, "Herhangi bir zorunluluk yok ama randevuyla gidilirse vatandaşlarımız beklemeden aile hekimine muayene olabilir" dedi.
Peki, acil bir durum halinde randevu alınmasına gerek var mı? Aile hekimlikleri acil durumlarda randevuya bakmadan acil hastaya öncelik veriyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.