Penturk Haber

Afyonkarahisar'da 8 tonluk gıda terörü

SAĞLIK

Afyonkarahisar'da bir firmada tarihi geçmiş 8 ton peynir bulundu. Peynirlerin tekrar işlenmek üzere saklandığı tespit edildi.

 Afyonkarahisar'da 8 tonluk gıda terörü! Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbar üzerine süt ve süt ürünleri üreten bir firmada denetimde bulundu. Denetim sonucunda brandalar altına gizlenmiş 18.5 ton bitkisel margarin, 7 ton nişasta ve 8,2 ton tarihi geçmiş peynire rastlanıldı. Bulunan bu maddelerin süt ve süt ürünleri üretiminde yasak olan ürünler olduğu belirlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ele geçirilen kullanımı tamamen yasak olan nişasta ile bitkisel yağların, genelde süt ve süt ürünlerinde kıvam ve kuru madde miktarını arttırmak için daha az maliyetle daha fazla ürün elde etmeye yönelik yapıldığını düşündüklerini kaydetti.

FİRMANIN ADI İFŞA EDİLECEK

Hüseyin Arap, denetimde ele geçirilen ve imha edilmek üzere el konulan yaklaşık 34 ton maddenin, hile amaçlı olarak kullanıldığının tahmin edildiğini belirtti.

 

İş yerine ilgili kanun doğrultusunda 14 bin lira para cezası kesildiğini bildiren Hüseyin Arap, "Firmanın piyasaya sürdüğü ürünlerinden numune alınarak tüm süt ürünlerinde bitkisel yağ ve nişasta analizi yaptırmak üzere laboratuara gönderilmiştir. Gelen neticeye göre sonuçlar bakanlığımıza bildirilecek olup uygun görüldüğünde bakanlığımız tarafından firmanın adı ifşa edilecektir" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.