Penturk Haber
2012-08-16 05:07:38

PKK'YI KUTSALLAŞTIRMA YARIŞINDA REKABET EDİYORLAR!

Yıldıray ÇİÇEK

16 Ağustos 2012, 05:07

 Böyle bir Başbakana, böyle parti sözcüsü desek, herhalde herşeyin izahını yapmış oluruz. Türklüğe alerjisi bilinen Hüseyin Çelik'in "PKK birkaç Mehmet'i şehit etti diye Meclis toplanmaz" sözü, şehide "Kelle" diyen Recep Tayyip Erdoğan'la olan muhteşem uyumunu göstermektedir. Türkiye bu zihniyet tarafından, tek başına iktidar gücüyle yönetiliyor acı olanda budur.

PKK'lı Fatma Kurtulan'ın, "AKP'li bakanın amcaoğlu dağdaki çatışmada ölmüş" iddiasının muhatabı olduğu bilinen Hüseyin Çelik'in "Birkaç Mehmet" açıklaması yadırganmamaktadır.

PKK ile Oslo'larda pazarlık masası kuran ve Habur'da PKK'lı teröristleri karşılatmak için on binlerin toplanmasını sağlayan AKP'nin şehitleri böyle küçümsemesi zihniyetinin klasik bir yansımasıdır.

Katile "Sayın Öcalan", şehitlerimize "Kelle" diyebilen bir Başbakanın kadrosu kendine yakışanı yapmaktadır.

Terörle mücadele etmiş komutanları hapislere atan, on binlerce şehidimizin katilini İmralı'dan çıkarmaya çalışan bu iktidarın bu konularda aslında tartışılacak bir yönü de kalmamıştır. Zihniyetini bu kadar açık etmiş bir iktidara hangi eleştiriyi yaparsanız yapın sadece zaman kaybı olacaktır. Ama hala AKP narkozundan uyanmayanlar var, onları uyandırmak içinde yılmadan, usanmadan gerçek yüzlerini anlatmaya devam edeceğiz.

Bu mücadeleyi veren tek parti lideri durumundaki Sayın Devlet Bahçeli'de Hüseyin Çelik'in siyasi densizliğine şu açıklamayı yapmıştır: Ayrıca "Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclisi toplayamayız." diyerek şuursuzluğun çukuruna ve bölücülüğün uçurumuna düşen siyasetin kara mizahı olan zatı, şehitliği ve şehitlerimizi küçümseme yanlışına düşmesinden dolayı kınıyor ve bir an önce özür dilemeye davet ediyorum. Unutulmamalıdır ki birkaç PKK'lı, birkaç BDP'li, birkaç AKP'li ve birkaç emperyalist istiyor diye Türk milletinin ne vatanından, ne varlığından, ne insanından ve ne de bağımsızlığından ödün vermesi hiçbir şart altında mümkün değildir.

PKK'yı mecliste sol doğurmuş, AKP'de bakımını üstlenmiş durumdadır. AKP ve CHP'nin PKK karşısındaki siyasi duruşu herşeyi izah etmektedir.

PKK'lıların avukatlığını yapanları, terörist cenazelerinde devlete kin ve nefret kusanları partide Genel Başkan yardımcısı yapan CHP meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyor, buna AKP'nin cevabı "PKK birkaç Mehmet'i şehit etti diye Meclis toplanmaz" oluyor. PKK'yı kutsallaştırma yarışı olduğu gibi, şehitlerimizi küçük düşürme yarışı da rekabete dönüşmüş durumdadır.

PKK, AKP-CHP-BDP üçlüsü ile ne kadar gurur duysa azdır. Bir terör örgütü, birçok konuda bu üç partiyi aynı noktada birleştirebiliyor. AKP-BDP malum partilerde, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini kuran partisi ne hale getirildi bu çok acı bir durumdur. Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerle, Cumhuriyeti kuran partinin başındakiler aynı noktaya geliyorsa Türkiye gerçekten tehlikede demektir.

Bu tehlikeyi bertaraf etmek için herkes şuurunu açık tutmalı ve bunu mücadeleye dönüştürmelidir. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.