Penturk Haber
2015-01-07 05:57:49

Pendik Teşkilatı Prestij Kaybetti

07 Ocak 2015, 05:57

 Milli Görüş geleneğinden gelen siyasi partilerin Pendik'teki teşkilat disiplinini daha öncede kaleme almış, Hakk'ı teslim etmiştik.

Refah Partisi, kapatıldıktan sonra Fazilet Partisi ve Fazilet Partisi'nin kapatılmasıyla kurulan AK Parti'de teşkilat disiplini, birlik ve beraberlik İstanbul'daki teşkilatlara örnek olmuştu. Pendik teşkilatının birlik ve beraberliği parmakla gösterilecek kadar üst düzeyde ve gıpta ediliyordu. 

Bugün gelinen noktada iktidar partisi Pendik'te ilçe kongresini yapamadı. Daha önce üç kez ertelenen AK Parti Pendik İlçe Kongresi, 27 Aralık Cumartesi günü bir daha ertelenmemek üzere iptal edildi.

Teşkilatın birlik ve beraberliği sağlayamaması, bölünmüş ve parçalanmışlığı kongrenin bir kez daha iptal edilmesi sonucunu doğurdu. AK Parti Genel Merkezi, özellikle de Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongrelerin tek liste ile yapılmasını arzuluyordu. Kabul edersiniz yada etmezsiniz, partinin en üst organı böyle istiyordu.

İstanbul'un tüm teşkilatları bu tavsiyeye, daha doğrusu tavsiye şeklindeki emre uydu da, Pendik'te niye karşı gelindi? Neden ısrarla tek liste tavsiye edilirken, birden fazla liste çıkarıldı. Ne zamandan beri astlar üstlere karşı gelir oldu. Nedenleri daha fazla çoğaltmak mümkün. Biz şimdilik bu kadarıyla yetinelim.

Direndiniz de ne oldu.

Ben söyleyeyim ne olduğunu; Çok yazık oldu!

Makam, mevki uğruna neler kaybettiğinizi bir bilseniz. Makam ve mevkilerin geçici olduğu gerçeğini unuttunuz ve kaybeden oldunuz. Siyasette hedeflerin uzun vadeli olduğunu, beklentilerin uzun vadede gerçekleşeceği ilkesine arkanızı döndünüz. Günübirlik ve küçük hesaplar yaparak kaybettiniz.

Siz kaybettiniz, teşkilata da prestij kaybettirdiniz.

Bunca mücadeleye rağmen sonuçta alamadınız. İyi mi oldu? Şimdi yeni ilçe başkanı atalmayla gelecek ve kongre yapamayan bir teşkilat olarak tarihe geçeceksiniz. Halbuki bu satırların yazarı defalarca uyarmıştı. Genel merkezin, İl Başkanlığı'nın tek liste doğrultusunda kararının kesin olduğunu defalarca hatırlatmıştı.

Şimdi ve son kez diyorum ki, zararın neresinden dönülürse kardır.

Hangi isim ilçe başkanı olarak atanırsa atansın, geliniz yanında yeralınız. Birlik ve beraberliği sağlayınız. Küsmek marifetiyle, sağda-solda ileri geri konuşarak, yada istifa yolunu seçerek kendinize daha fazla zarar vermeyiniz.

Unutmayın ki; AK Parti'nin büyük idealleri var. Dünya barışını gerçekleştirmek gibi, Yeniden Büyük Türkiye'yi inşa etmek gibi ve ümmetin ümidi olmak gibi büyük ve küresel hedefleri var.

Siz olsanız da olmasanız da bu hedeflerden dönülmeyecek ve Allah'ın izni ile de zafer gerçekleşecektir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.