Penturk Haber
2016-01-19 23:42:27

MHP'de Genel Başkanlık ve Yönetişim

19 Ocak 2016, 23:42

 Her şeye aklı yeten, muktedirlerin en kudretlisi allame-i cihan bir genel başkanın "tek adam" "YÖNETİM"inde bir MHP yerine, "YÖNETİŞİM" teklifinde bulunacak olursam; pişmiş aşa su katmış olur muyum?...
Kavramsal Olarak Yönetişim
Yönetişim, hükümet etme anlamındaki “yönetim” kavramının yerini doldurmak üzere ortaya çıkmış yeni bir kavramdır. Yönetişim, gücün nasıl kullanıldığını, kararların nasıl alındığını ve vatandaşların-mensupların yönetim sürecine nasıl katıldığını belirleyen bir süreçtir.

Genel başkan olurken meşruiyetini-geçerliliğini aldığı yasal parti organlarını, lider(!) olduktan sonra devre dışı-etkisiz bırakan "tek adam"ların hazzetmeyeceği bir kavramı öneriyorum. 

Yönetişim süreci içerisinde; gücün nasıl kullanıldığı, kararların nasıl alındığı ve vatandaşların-mensupların yönetim sürecine nasıl katıldığı sorularının cevapları aranarak yönetim süreci işler. 

Yönetilenlerin de yönetim sürecine dahil edildiği bu anlayış, geleneksel yönetim zihniyetini yersiz kıldığı gibi, yönetim kavramını da Y E T E R S İ Z 
hale getirmiştir.

Türk Dil Kurumu “yönetişim” kavramını; resmi ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik, politik otoritenin "ortak kullanımı" olarak ifade etmektedir.

Yönetişim kavramıyla birlikte genel olarak; esneklik, demokratiklik, çoğulculuk, açıklık, hesap verebilirlik, performans ve toplam kalite unsurları bir arada düşünülmeye ve bir bütünün parçaları olarak görülmeye başlanmıştır. 

Lidere sadakatin şeref(!) addedildiği bir iklimde bu kavramın yeşerebilmesi için bolca yağışa ihtiyacımız olacak belli ki...

MHP'de; yönetim yerine yönetişimi sağlayacak bir genel başkan adayı var mıdır?
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.