Penturk Haber

Twitter: Hükümetle bir anlaşma yok

MEDYA

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da son günlerde yaşanan sahte hesapların silinmesi operasyonunun sebep olduğu şüphelere CEO, açıklık getirdi. İddialarla ilgili Tweet atan Twitter CEO'su Disk Costolo, bakın neler söyledi…

 Dünyanın en büyük mikrobloğu Twitter’da son günlerde yaşanan sahte hesapların silinmesi operasyonunun neden olduğu şüphelere CEO Disk Costolo son noktayı koydu. Gezi Parkı eylemlerini destekleyen hesapların silindiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden CEO Disk Costolo, hükümetle herhangi bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirtti.

Dünya genelinde kullanıcı sayısı 500 milyonun üzerinde olan ancak aktif kullanıcıları 180 milyon civarında bulunan Twitter, bir süredir yumurta silme operasyonu düzenliyor. Fotoğraf yüklenmediği için profil fotoğrafı yumurta olarak beliren ve birçoğu aktif olmayan hesapların silinmesi, Türkiye 'de Gezi protestolarına yönelik şüpheler doğurdu.

Hükümetle önceden Gezi olayları hakkında bilgi paylaşılmadığını açıklayan Twitter'ın, Gezi olaylarını destekleyen kullanıcıların hesabını sildiği düşüncesinin doğmasının ardından; CEO'su Disk Costolo, kendi hesabından Türk kullanıcılara ve RedHack'e yaptığı açıklamada, hükümetle herhangi bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirterek, “Böyle bir anlaşma yok” dedi.

İlk olarak “Bu iddia doğru değil. Birbirine karşıt grupların birbirlerinin hesaplarına yönelik kötü amaçlı eylemleri olduğuna dair bildirimler geliyor. Bunlarla ilgileniyoruz.” ifadelerini kullanarak bazı Türk kullanıcılara açıklama yapan Disk Costolo, bir Tweet'inde ise "Bana inanmanızı isterim çünkü doğruyu söylüyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.