Penturk Haber

Hürriyet, teröristi 'Azize' ilan etti!

MEDYA

Hürriyet gazetesinde, Paris'te öldürülen teröristlerden Sakine Cansız'la ilgili iki tam sayfa haber yer aldı. Kullanılan ifadeler ilginçti..

 Hürriyet Gazetesi'nde bugün Cansu Çamlıbel imzalı bir röportaj yayınlandı. Röportajı ilginç kılansa röportaj yapılan kişi ve röportaja konu olan PKK'lının bir terörist değil de bir insan hakları savunucusu gibi lanse edilmesi.

Röportaj yapılan kişi Öcalan yakalanıp Türkiye'ye getirildiğinde Öcalan'ın avukatlığı için başvuran kişi. Yani Öcalan'ın gönüllü avukatlarından.

Birinci sayfanın sağ alt köşesinden verilen haberde Avukat Eren Keskin, "kadın ve insan hakları ihlalleri ile mücadele eden, hayatını buna adayan birisi"
 olarak takdim ediliyor.
Avukat Eren Keskin, Fransa'da bir suikast sonucu öldürülen PKK'nın kurucularından Avrupa'daki yapılanmanın iki numaralı ismi Sakine Cansız'ı bir terörist olarak değil de bir feminist olarak anlatıyor.

Meğer Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı PKK'lı Sakine Cansız, "SİLAHLI AMA ANTİMİLİTARİST"
miş.
Hem silahlı bir terör örgütüne mensup hem de anti-militarist...

İşte Hürriyet'te yayınlanan o röportajdan dikkat çeken ilginç detaylar:

- Bir yasa değişikliği oldu ve 1991'de cezaevinden çıktılar. Sakine Cansız, Diyarbakır Cezaevi gerçeğini yaşamış, çok ağır işkenceler yaşamış olmasına rağmen ifade vermemiş, cesur kimliğiyle de tanınan bir kadın. 91'de ilk bizim büromuza geldi ve ilişkimiz başladı. Yurt dışına her gittiğimde onun olduğu yerlerde görüşüyorduk. Uzun uzun sohbetler yapardık. Hatta aynı evde kaldığımız da oldu. Sakine'yi ben hep gerçek bir feminist, kadın hakları savucusu olarak tanıdım. Aslında silahlı bir örgüt mensubu ama anti-militarist. Çok ilginç. Herkesle tartışabilen, görüşlerini çok açık söyleyen biriydi.

- Görüşlerini sakınmayan, gizleyip susan biri değildi. Sakine Cansız sadece PKK içinde değil, bütün Kürt çevreleri içinde sevilen ve sayılan bir insan. Sakine aslında son derece barışçıl, anaç, her sorunu anlamaya çalışan , geniş bakan, kadın erkek ilişkilerine de geniş bakan, tutucu olmayan bir kadındı. Sakine gerçekten özgürlükçü ilişkileri savunan, iktidar kavramını sorgulayan bir insandı.



Hürriyet Gazetesi'nde hiçbir haber amaçsız yayınlanmaz. Hele hele de bu tür konularda bir haber büyük görülüyorsa muhakkak bir nedeni bir amacı vardır. Peki teröristi feminist bir kadın kahraman ilan eden Hürriyet bu haberlerle neyi amaçlıyor olabir?

YAZETE.COM

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.