Penturk Haber

Türkiye'nin patent lideri Gülben Ergen

MAGAZİN

Yıllar içerisinde birer markaya dönüşen ünlü isimler arasında en çok patente sahip isim Gülben Ergen oldu.

 Söyledikleri şarkılar, oynadıkları ve çektikleri filmlerle sadece Türkiye'de değil dünyada da tanınan birer isim haline dönüşen ünlü isimler, isimlerini birer markaya dönüştürdü. Türk Patent Enstitüsüne başvurarak isimlerini tescil ettirerek patent alan ünlü isimler arasında en çok patente sahip isim ise Gülben Ergen oldu.
Cem Yılmaz
Bir ilki gerçekleştirerek imzasını ve görüntüsünü 2000 yılında tescil ettiren Cem Yılmaz ayrıca AROG'u ve CMYLMZ ibaresinin patentini aldı.
İbrahim Tatlıses
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, adını markalaştıran ünlü sanatçılar arasında yer alıken, "İbo Show"u da Türk Patent Enstitüsü'ne 1999 yılında yaptığı müracaat ile markalaştırdı.
Beyazıt Öztürk
Ünlü şovmen, Türk Patent Enstitüsü'ne adını "Beyaz" olarak tescilletti.
Serdar Ortaç
Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç da ismini tescil ettirenler arasında Serdar Ortaç, kozmetik, elektronik aletler, kuyumculuk, reklam ve mağazacılık ile haberleşme hizmetleri gibi bir çok sektör için adını tescil ettirdi.
Şahan Gökbakar
Dördüncüsünü çekmeye hazırlandığı Recep İvedik filminin ismini tescil ettirmek isteyen Şahan Gökbakar patenti almak için başvurmuş ancak daha önce birinin tescil ettirdiğini öğrenmişti. Dava açan Gökbakar haklı bulunarak Recep İvedik ismine sahip olmuştur.
Türkiye 'nin patent lideri Gülben Ergen
İsmini en çok markalaştıran Gülben Ergen ise 2002 yılında yaptığı başvuru ile, aksesuarlar, ölçme ve değerlendirme cihazları, mücevherler, müzik aletleri, danteller, nakışlar ve halılar ile yiyecek ve içecek temini hizmetlerinde kullanılmak üzere marka tescili aldı. Ergen ayrıca, Ergen Film aracılığıyla "Gülbence" ve "Dadı" markasını da tescil ettirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.